Segons el PNB Pujol menteix, sí que se li va oferir el concert econòmic

L'exconseller basc Uriarte piula que va ser testimoni de l'oferta feta pel govern de Suárez i que Convergència va rebutjar

Jordi Pujol

L’exconseller d’Economia i Hisenda del primer govern basc, Pedro Luís Uriarte, ha desmentit l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que l’altre dia va afirmar que no era cert que Convergència no demanés durant la transició el concert econòmic. Uriarte ha publicat una piulada en què afirma que el govern d’Adolfo Suárez va oferir el concert als nacionalistes catalans i aquests el van refusar. Assegura, a més, que ell va ser testimoni directe de l’oferta.

En concret, el polític basc diu: “En contra del que ha manifestat el senyor Pujol, durant l’estiu del 1980 se li va oferir en presència meva un concert a Catalunya, quan negociàvem el nostre, i el va rebutjar per un seguit de raons que ja he explicat en llibres que he publicat. Aquesta és la veritat”.

Es refereix a l’oferta que detalla en el llibre “El concert econòmic basc (una visió personal)”, en què el llavors ministre d’Hisenda de la UCD, Jaime García Añoveros, hauria fet al conseller d’Economia català Ramon Trias Fargas en la seva presència.

En el debat organitzat pel diari Ara sobre el finançament de Catalunya, i després que l’exconseller d’Economia Antoni Castells recordés que el govern català no havia volgut el concert, Pujol, present com a espectador en el debat, va demanar la paraula per contradir-lo, afirmant que el seu partit, Convergència, sí que va demanar el concert econòmic.

(Visited 705 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari