Més Mossos continuen fent mèrits perquè els fitxi Laporta

El nouvingut Lluís Miquel Venteo desplaça en la seguretat a Ferran López mentre altres membres del cos alimenten el Barçagate

Lluís Miquel Venteo

La circulació d’alts càrrecs de Mossos d’Esquadra als quadres executius del Barça de Joan Laporta continua oberta. Al contractat Ferran López, l’“heroi” de l’arrest i tancament al calabós de Josep Maria Bartomeu a sis dies de les eleccions, li va seguir Lluís Miquel Venteo (foto), també procedent del cos. La identitat del següent a fer mèrits per a entrar en el Barça amb un gran sou i molt poca feina serà revelada en breu probablement i es correspondrà amb l’agent, o agents, que de manera cíclica i amb un invariable efecte mediàtic, estan filtrant informacions inconnexes del Barçagate.

Ahir mateix, pels canals oficials de la SER i de Goal, amb la total predisposició l’agència Efe, es va tornar a filtrar una altra tanda d’informacions, caps per lligar convertits en trames criminals, enigmàtiques anotacions, suggeridores de les malvades intencions de Josep Maria Bartomeu, i contractes corresponents a la relació entre el FC Barcelona i Nicestream i I3Ventures, troballes que els Mossos han convertit en material periodístic com a mínim guanyador d’un Pulitzer. La veritat, no obstant això, està més pròxima al muntatge, l’especulació i l’interès pactat entre algú amb poder dins de Mossos –evidentment, no tot el cos juga a les conspiracions barcelonistes- i la directiva de Joan Laporta, la gran beneficiada del Barçagate.

No és casual que, com ara, quan ve una aturada de seleccions i algun periodista podria preguntar-se què fa l’entrenador de Víctor Font, injuriat per Laporta en la campanya, algú que com a molt podria entrenar al Barça B, convertit ara en la clau de volta del gran projecte d’aquesta Junta, sorgeixin temes recurrents com el Barçagate per a evitar les temptacions.

Per cert, que Ferran López ha caigut en desgràcia com a cap de seguretat perquè mentre Koeman, Puyol i altres barcelonistes eren víctimes del descontrol, incivisme i batibull dels aficionats a la sortida del Camp Nou, ell continuava gaudint del berenar-sopa servit a la Llotja, un àpat interminable al qual ràpidament s’havia tornat addicte els dies de partit. Com les càmeres ho van gravar tot, a Laporta li va convenir justificar un altre fitxatge polític com el de Lluís Miquel Venteo, un altre dels Mossos amb història, per a ampliar aquest bloc d’executius que aquesta temporada consumirà cinc milions més que l’any passat. Aquesta setmana s’ha produït el relleu de poders, Venteo substitueix a López al capdavant de la seguretat sense que al club la maniobra li produeixi un estalvi sinó tot el contrari.

Al marge d’aquesta circumstància, convé recordar que arran de la intervenció de Mossos en el Barçagate, el cos ha iniciat pel seu compte i sense ordre judicial, com l’entrada i registre en el domicili i l’oficina de Bartomeu en el seu moment, una instrucció paral·lela a la que porta més d’un any realitzant la jutgessa del 13 d’Instrucció, que porta el cas. Aquesta instrucció, a diferència de l’oficial que va estar subjecta al secret de sumari, està sent retransmesa per determinada premsa seguint un pla i ordre mediàtic específics.

Aquesta vegada, segons aquests mitjans beneficiats per les filtracions, s’han trobat els següents documents en els registres realitzats: l’informe publicat en el seu moment per la SER, origen de tot el procés, els diferents contractes amb les filials de Nicestream les signatures de les quals no coincideixen amb els contractes lliurats pel Barça a Mossos, excepte la d’Òscar Grau, CEO del club en aquell moment. També anotacions personals fetes a mà per Bartomeu com a manual de defensa amb referències a tota la trama de l’entorn blaugrana i a les acusacions prejudicials.

Des de la intervenció de Mossos, en dues de les filtracions anteriors els periodistes han destacat el fet ‘rellevant’, ‘sospitós’ i ‘concloent’ d’haver trobat a l’oficina i domicili de Bartomeu tota aquesta documentació. La raó és bastant simple, decebedora i desmunta el discurs negre i conspiratiu de la premsa, ja que, com investigat en el jutjat 13, l’expresident té dret a disposar de còpia de tota la documentació de la instrucció, és a dir de tot el material que després dels registres pertinents a les oficines del FC Barcelona va ser copiat i classificat per la policia judicial. Entre aquest material figuren els contractes i la resta del documental d’interès a criteri dels experts policials. La mateixa documentació obra en poder dels denunciants.

D’altra banda, l’última ‘exclusiva’ revela que Mossos ha requerit el club la informació de la ‘due dilligence’ íntegra de PwC i totes les investigacions prèvies i posteriors relacionades amb el Barçagate realitzades a instàncies de la mateixa directiva de Josep Maria Bartomeu. Mossos argumenta que pot contenir informació essencial sobre el fraccionament dels contractes, un fet controvertit en la interpretació mediàtica però normalitzat des del punt de vista de l’organització del club, que a més explica el motiu que apareguin diferents signatures de caps d’àrea juntament amb les d’Òscar Grau. 

Sembla gratuït pensar que els contractes inferiors a 200.000 euros, que no passaven per junta directiva, estaven lliures de control com s’insinua des del començament de la moguda mediàtica de Barçagate. Qualsevol contracte seguia un minuciós procés de validació pels caps de departament, CEO i tresoreria, és a dir que se signaven per almenys tres alts càrrecs.

En definitiva, res que no s’hagi inclòs ni estigui contingut en l’altra instrucció, la que es duu a terme en el jutjat 13. El bis judicial promogut per Mossos serveix perquè mai faltin en els mitjans el llançament recurrent i periòdiques de notícies sobre les actuacions de la junta de Josep Maria Bartomeu presentades sota un format especulatiu, tendenciós i amb suficient i creativa imaginació afegida per a presentar les informacions com a indicis clars d’il·lícits per part d’una banda criminal organitzada i perillosa. 

No caldria perdre de vista que, finalment, es jutjarà, si així ho conclou la investigació, la presumpta publicació de tweets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides