L’última oferta del govern català no convenç la CUP

Els anticapitalistes veuen "avenços interessants", però creuen que la proposta de l'executiu segueix "bastant" lluny de l'acord d'investidura

El diputat de la CUP al Parlament Xavier Pellicer

La darrera oferta que el govern de la Generalitat, encapçalat per Pere Aragonès, ha fet a la CUP per comptar amb el seu suport de cara als pressupostos del 2022 no ha convençut els anticapitalistes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el diputat cupaire Xavier Pellicer ha assegurat que la proposta de l’executiu “no suposa cap novetat” respecte a la posició del partit i que, de fet, té un enfocament “bastant llunyà” de l’acord d’investidura.

Pellicer ha admès que la reducció progressiva de ràtios a Infantil i Primària són “avenços interessants“, però tem una “internalització parcial” del 112. En aquest sentit, el diputat cupaire ha criticat la “lletra petita” de la proposta del govern català perquè fa referència a “la part d’interès sanitari”, i es podria deixar de banda els treballadors en situació “de més precarietat”, com els teleoperadors i gestors.

Pel que fa al paper de la BRIMO en els desnonaments, Pellicer considera insuficient el compromís del govern de limitar tant com sigui possible la seva intervenció, i creu que, directament, han de deixar d’actuar en aquests casos. Respecte al nou protocol dels Mossos pels casos que hagin d’intervenir sota mandat judicial, el cupaire reclama a l’executiu que “plantegi un verdader pols a la judicatura”, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no té interès a aturar desnonaments.

El diputat de la formació anticapitalista ha afegit que un element que “no ajuda” és que a la proposta del dilluns no constava que es destinés ni un euro per al BCN World, però als pressupostos aprovats dimarts pel Consell Executiu s’hi destinen 120 milions d’euros. Pellicer també ha desvelat que entre avui i demà hi ha prevista una reunió amb el Govern d’Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides