El Govern es retirarà de les causes contra manifestants si no es poden acreditar les autories de les lesions

S'aparta de la causa contra les set persones que el 2018 protestaven per la no investidura de Puigdemont

Aldarulls a la Ciutadella al gener del 2018

La Generalitat ha decidit retirar-se de les causes contra manifestants en cas que no es pugui acreditar l’autor de les lesions, o si no hi ha prou garanties per identificar-ne els presumptes agressors. Així ho ha avançat el diari ARA aquest dijous. La mesura, de fet, ja constava a l’acord entre ERC i la CUP que va permetre a Pere Aragonès ser investit president de la Generalitat.

Així, ja s’apartarà de la causa contra les 7 persones que, el 30 de gener de 2018, van protestar al Parc de la Ciutadella en contra de la no investidura de l’aleshores candidat de Junts, Carles Puigdemont. Aquests acusats estan cridades a judici el 26 de novembre. Fins ara el Govern demanava dos anys de presó pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Ara, l’executiu ha anunciat que se’n retirarà perquè no s’ha pogut identificar amb prou precisió els autors de les lesions. En canvi, la Fiscalia manté la petició de tres anys de presó.

Des de la CUP, el secretari tercer de la mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha qualificat la mesura “de mínims”. Ho ha fet amb una piulada a la xarxa, després de fer-se pública la notícia als mitjans de comunicació.

Amb motiu d’aquesta decisió, la Generalitat també està revisant una trentena de casos i es retirarà en bloc de tots aquells procediments en què no hi hagi lesions a agents o no se’n pugui acreditar l’autoria.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides