El Govern destinarà 3,7 milions a la UAB pels danys de l’atac informàtic

La universitat ha estat extorsionada dues vegades en un mes i el campus es recuperà el segon trimestre

El Govern donarà 3,7 milions d’euros a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) pels danys de l’atac informàtic que va patir la institució, i per a la seva recuperació, després que ho hagin acordat el Departament de Recerca i Universitats i el d’Economia. Ho ha anunciat la consellera Gemma Geis a la Comissió de Recerca i Universitats.

L’atac informàtic que va tenir lloc just fa un mes, la matinada de l’11 d’octubre, va paralitzar per complet la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va deixar fora de servei els 1.200 servidors i 10.000 ordinadors i més de 50.000 usuaris de la UAB.

Ara per ara, la identitat dels ciberdelinqüents i els seus objectius segueix sent incerta i tot apunta que continuarà així, perquè com va declarar el rector de la universitat, Javier Lafuente: “No ens hem posat en contacte amb ells ni ens hi posarem”.

Aquest dijous en una roda de premsa Lafuente ha assegurat que fins ara “no els consta” que s’hagi produït cap extracció de dades.

El rector ha garantit que al segon semestre es recuperarà el campus virtual i els treballs actuals s’estan centrant a tenir el sistema de gestió acadèmica i econòmica, però no ha posat data per a una completa normalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides