Aragonès reconeix que el procés crea un “risc” de fractura social

El president de la Generalitat condiciona la votació d'un nou referèndum a un escenari que eviti aquest perill

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha evitat alinear-se aquest dijous amb la proposta de celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya de manera immediata, defensada per la CUP i pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha reconegut que el procés va crear un “risc” de fractura social.

Pel que fa a la idea de convocar una votació com aquesta “sense adjectius”, proposada per Cuixart, Aragonès ha considerat més important crear les condicions per a poder celebrar-la que no pas fixar dates -com vol la CUP- o definir-la mitjançant adjectius com unilateral o pactat.

El president català ha considerat que si es fixa una data sense les condicions adients, “ens quedem coixos”, i ha citat com a condicions prèvies el consens i les aliances internes per tenir “més força davant l’Estat”, el suport exterior i “conjurar-se per evitar el risc de fractura social”. Sobre aquest risc, ha estat el primer dirigent independentista que ha admès que va existir fa quatre anys, quan el govern de la Generalitat va organitzar l’1-O.

Pel que fa als pressupostos, ha adreçat a la CUP el missatge que, si no els aproven, no serà possible un pla pilot de renda bàsica universal, ni l’educació de P2 de franc, ni un pla de xoc social, ni una inversió de 750 milions d’euros per a habitatges dignes.

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant una intervenció al fòrum Barcelona Tribuna, on també s’ha mostrat convençut que aconseguirà el suport dels diputats cupaires.

(Visited 153 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari