La Fiscalia demana tres anys de presó i 17 d’inhabilitació per a Alay

El cap de l'oficina de Puigdemont està acusat de malversació i prevaricació pel viatge a Nova Caledònia

Josep Lluís Alay, a TV3
Josep Lluís Alay, a TV3

La Fiscalia de Barcelona demana tres anys de presó i 17 d’inhabilitació per al cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, acusat de malversació i prevaricació per haver pagat amb diners públics el viatge del 2018 a Nova Caledònia per fer d’observador del referèndum. La querella també afectava l’exsecretària general de la Presidència, Meritxell Masó, per haver autoritzat les despeses, però la jutgessa instructora va arxivar la causa contra ella.

El ministeri públic també demana que Alay indemnitzi la Generalitat amb els 4.732 euros que va costar el viatge, pagat pel Departament de Presidència. En aquest sentit, el jutjat ha donat 24 hores al cap de l’oficina de Puigdemont per dipositar l’import.

La Fiscalia considera que Alay va abusar del seu càrrec “excedint-se en les seves funcions” i “apartant-se de la seva obligació de servir als interessos generals propis de l’administració pública”, i que amb el pagament del viatge per part de Presidència va aconseguir “un clar benefici econòmic particular”.

Segons l’escrit, Alay va presentar a Masó la proposta de despesa “coneixent que es tractava d’un viatge personal i aliè a les seves funcions”, i que “no existia cap raó que justifiqués el pagament amb càrrec a la seva dotació pressupostària pública, de la qual ell mateix tenia el control i la gestió”.

El cap de l’oficina de Puigdemont s’enfronta també a altres causes com l’operació Voloh, pels contactes que va mantenir amb la intel·ligència russa, i la investigació oberta per l’Audiència Nacional  per haver participat presumptament en l’organització del Tsunami Democràtic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.