Quin ex-alt càrrec de la Generalitat denuncia que rep amenaces?

Adam Casals
Adam Casals

Foto: Institute of the Regions of Europe

Adam Casals, el delegat de la Generalitat a Àustria i Europa Central entre els anys 2015 i 2017, destaca entre les altres figures que han ocupat càrrecs rellevants en l’acció exterior de la Generalitat durant els darrers anys per haver esdevingut públicament un crític del procés.

Fa un mes, va dedicar un agraïment irònic a un expresident català -se suposa que a Carles Puigdemont– “per enviar-me trols”, en un comentari en el qual va afegir: “No m’espanten. La pregunta és si la vostra gent es dedica a fer això en hores de feina pagades amb diners públics”.

Aquest dilluns, després que el seu cas de dissidència antiprocessista hagi guanyat repercussió, ha escrit una sèrie de missatges en la mateixa línia, en els quals afirma que ha rebut una trucada amenaçant: “Quan et truca un antic amic de qui feia molts anys que no en sabies res, perquè hi ha gent sorpresa, perquè no els agrada el que dius, i, en definitiva, per amenaçar-te… Tanta por els fa la gent petita?”.

En el següent missatge, Casals comenta: “Quan un digital altament subvencionat apunta amb la diana contra tu, es dedica a difamar-te i sap perfectament que t’està enviant la propera onada de trols, d’insults i d’amenaces… Tanta por els fa la dissidència?”.

En aquest cas sembla que es refereix a El Nacional -un diari on ell mateix va publicar algun article-, on el columnista Jordi Galves, afí a Puigdemont i de la línia dura, li ha dedicat un text on, entre altres dards, diu que si Casals nega ara que una Catalunya independent tenia possibilitats de ser reconeguda fa quatre anys, és per mirar d’evitar la multa del Tribunal de Comptes.

Per la seva part, i per últim, l’exambaixador a Viena es reivindica com un perfil independent: “Quan no entenen que no estàs a sou de ningú, que no tens res contra ningú, que no formes part de la bombolla tòxica de certa política catalana, que estàs a la privada i senzillament dius el que penses… perquè ja n’hi ha prou de tot plegat”.

D’ençà del seu gir, per exemple, Casals ha criticat “la degradació de l’independentisme català” i plantejaments com la via eslovena de l’expresident Quim Torra. A més, ha considerat Espanya “el nostre país” en un article publicat a El Confidencial l’any passat.

(Visited 407 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari