La macrocausa sobre l’organització de l’1-O, al congelador

L’Audiència de Barcelona espera que s’aclareixi l’encavalcament entre les investigacions dels jutjats 13 i 18 sobre alguns dels imputats

Albert Royo
Albert Royo

L’Audiència de Barcelona ha congelat la macrocausa que afecta diversos ex-alts càrrecs de la Generalitat per l’organització de l’1-O, alguns dels quals estan sent investigats alhora pels jutjats 13 i 18, mentre es resol el conflicte de competència entre tots dos.

Segons ha avançat El Món aquest dilluns, el fet que es puguin encavalcar les instruccions pel que fa a alguns dels investigats -com Aleix Villatoro i Albert Royo- i el rebuig a la inhibició que havien demanat les defenses va motivar un recurs per part de les defenses que ha estat parcialment acceptat per l’Audiència de Barcelona, de manera que el sumari queda aturat. Les defenses havien al·legat que no es pot jutjar dos cops pels mateixos fets a una persona, i sol·licitaven que el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona assumís la causa del 18.

La investigació del jutjat 13, que afecta els ex-alts càrrecs del Departament d’Economia considerats ideòlegs de les estructures d’Estat, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, no només es dedica als preparatius del referèndum, sinó també a l’acció exterior de la Generalitat a favor del procés, les despeses de la qual investiga el Jutjat d’Instrucció número 18.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.