Metges de Catalunya preveu més cues als CAP

El sindicat calcula que les llistes d’espera creixeran fins als quatre mesos

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

Metges de Catalunya preveu que les cues creixeran i que les llistes d’espera en els centres d’atenció primària (CAP) s’allargaran fins als quatre mesos.

El vicesecretari general d’aquest sindicat ha manifestat, en declaracions a Betevé, que de l’espera d’un mes actual “és esperable” que arribi ser de “dos, tres i quatre” mesos “ben aviat”.

Així mateix, preveu que l’epidèmia de grip causi una pressió assistencial “majúscula” que pot donar lloc a una situació caòtica per la manca de metges.

Guàrdies amb professionals “cremats”
Per la seva part, l’oncòleg i delegat de Metges de Catalunya a Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, Santiago Miguelsanz, ha explicat al programa Cafè d’Idees (La 2 i Ràdio 4) que set de cada deu professionals enquestats pel sindicat manifestaven que estan “cremats” i rebutgen fer més guàrdies.

“Al mes de juliol, a la gerència la vam advertir que s’estaven arribant al màxim d’hores” per professional, ha afegit Miguelsanz, que ha explicat que 30 facultatius que fan guàrdies han reclamat per carta una solució per les guàrdies de desembre, que són les que encara no s’han definit.

Aquest metge ha afegit que la covid ha aflorat problemes “crònics”, entre els quals ha citat ofertes de contractació “poc atractives”, caracteritzades sovint per durades mensuals. “S’ha de fer atractiu treballar” tant per atraure talent com per retenir el que s’ha captat, ha indicat.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari