Laporta presenta Xavi com si fos Messi

El president segueix avergonyit pel seu pacte amb Qatar i rebaixa les exigències i els objectius que tenia Koeman

Joan Laporta i Xavi Hernández
Joan Laporta i Xavi Hernández

La presentació de Xavi Hernández com a nou entrenador del FC Barcelona ha estat, com s’esperava, un acte multitudinari i ambientat en un entorn festiu, entusiasta, animat i propens a l’eufòria, especialment per part de Joan Laporta, el president que millor sap passar pàgina de les seves pròpies calamitats i desencerts, com han estat desfer-se de Leo Messi, no ser capaç de reunir recursos per a fitxatges -més enllà de Luuk de Jong-, malvendre Griezmann i, finalment, conduir a poc a poc a Ronald Koeman a l’escorxador.

En aquest carreró sense sortida no hi havia una altra alternativa que deixar-se pressionar pel lobby mediàtic de Xavi, el mateix que fa temps que ve destrossant Koeman i promovent la candidatura de qui fins fa molt pocs dies entrenava Al-Sadd de Qatar, i avui ja seu a la banqueta del Barça després d’una negociació que al president li continua fent vergonya admetre i explicar. Laporta podia haver fitxat Xavi el passat l’estiu sense cap problema, i haver rebaixat el pagament de la clàusula de rescissió del contracte amb l’Al-Sadd si no fos esclau del potent entorn jueu que el domina des de fa molts anys.

Amb la concessió de portar a Xavi, que era l’entrenador d’un altre candidat a la presidència, Víctor Font, Laporta ha salvat una nova situació de risc potencial després de la seva erràtica i desconcertant política sobre la banqueta. Xavi ha exhibit, tal com estava pactat, el seu etern agraïment a Joan Laporta per haver-lo portat, gest que la premsa i l’aparell laportista han traduït com l’inici d’una època definitivament guanyadora per al FC Barcelona. Està per veure, no obstant això, si rebre Xavi com si fos Messi retornarà a l’equip l’espurna ofensiva i el govern dels partits que ha perdut.

El discurs de Xavi ha provocat una onada d’optimisme: “Estic molt emocionat per com m’ha rebut l’afició i agraït per l’esforç del club. Sé que és un moment complicat, econòmicament i esportivament, però les ganes i la il·lusió són enormes. Torno a casa amb la base clara i això és el que vull transmetre als jugadors. Som el Barça”, ha dit. “Perdre o empatar no va amb el que jo he après en aquesta casa. No som aquí per perdre partits”, ha afegit.

El nou entrenador del Barça ha promès ordre, regles -disciplina-, noves formes d’entrenament, exigència, treball mental, suport als jugadors… En definitiva, el manual perfecte “per a ser competitius en tot moment”.

“Hi ha unes normes i s’han de complir; jo, quan he tingut normes al vestidor, hem anat bé, i quan no hi ha hagut, hem anat malament”, ha afegit, categòric, al·ludint a les escapades de Piqué en ple procés de recuperació.

El que més ha celebrat la premsa ha estat aquesta volta de rosca a l’ADN Barça quan li han preguntat pel sistema a utilitzar: “Més que el sistema és la idea de joc. Com Cruyff: el davanter és el primer defensa i el porter, el primer atacant”.

Laporta, per la seva part, ha jugat a la goma amb els seus pronòstics i objectius, perquè ha parlat d'”una situació complicada, amb un equip que està per a fer”, lluny de la necessitat de guanyar títols marcada a Koeman, per descomptat, per situar les necessitats en mínims: “Classificar-nos entre els quatre primers i passar en els vuitens de la Champions és necessari per continuar mantenint el nostre prestigi. No sols ens hem de classificar entre els quatre primers, hem de competir”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides