Ponsatí: “El Govern no està fent res per avançar cap a la independència”

L'eurodiputada critica la coalició ERC-Junts i qüestiona la taula de diàleg: "No hi ha negociació"

L’ex-consellera Clara Ponsatí s’ha mostrat molt crítica amb el Govern que encapçala Pere Aragonès: “Em sembla que és un Govern per a no fer res; no està fent res per avançar cap a la independència”, va dir entrevistada en el programa Preguntes Freqüents de TV3. L’eurodiputada va criticar també la coalició que formen ERC i Junts: “El seu objectiu és el mentrestant”.

Clara Ponsatí va negar que el projecte independentista hagi perdut força, sinó que “la gent que va votar el 1-O no ha renunciat i està expectant”. Per això, espera que siguin els dirigents independentistes els qui se situïn en l’avantguarda del moviment, cosa que no veu possible amb els líders actuals. “La gent no està per perdre el temps si no veu que hi ha un lideratge o unes estructures polítiques que poden funcionar”, assenyala.

L’eurodiputada va criticar l’estratègia seguida pel Govern de la Generalitat també en el que al diàleg amb el Govern de l’Estat es refereix. “És evident que no està havent-hi una negociació; si has renunciat a tot abans d’asseure’t, de què parlaràs?”, va criticar durament. I va afegir: “La foto de Sánchez i Aragonès és de claudicació, no de negociació”, a més de qüestionar que el veto als noms proposats per Junts és “un detall més del despropòsit”.

La crítica a l’actual president de la Generalitat no es va quedar alàí. Va dir no haver parlat mai amb Aragonès, cosa que “no hauria de sorprendre” perquè “per al seu projecte polític jo no tinc res a dir”.

Clara Ponsatí va repassar també els fets d’octubre del 2017 i va criticar que els dirigents del Govern no estiguessin disposats a fer efectiva la declaració unilateral d’independència encara sabent que els esperava “la presó i l’exili” com a resposta per part de l’Estat. I quant a la mobilització social, va dir que “el Tsunami Democràtica va ser una estafa per al poble de Catalunya”.

L’ex-consellera va tenir paraules també per a encimbellar al seu líder, l’ex-president Carles Puigdemont. “No em va agradar que encapçalés la llista de Junts per Catalunya a les eleccions perquè em sembla que Puigdemont és una figura que està per sobre de la contesa electoral de l’autonomia de Catalunya i la manera de demostrar-ho és no participar”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides