Aragonès: La transició verda “és imperativa des del punt de vista mediambiental i econòmic”

El president de la Generalitat s'ha reunit amb la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, en el marc de la COP26

Aragonès i Sturgeon

La lluita contra el canvi climàtic i la mitigació de les seves conseqüències han portat als principals líders mundials a la Conferència de les Nacions Unides COP26 de Glasgow (Escòcia). Allà ha participat també el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s’ha posat deures i ha afirmat que la transició verda “és imperativa des del punt de vista mediambiental i econòmic”, per la qual cosa requereix inversions extraordinàries que permetin accelerar els canvis.

Pere Aragonès ha defensat que les administracions públiques han de gestionar i acompanyar els “canvis i transformacions” que demana la transició verda. A això han d’ajudar també els fons europeus de recuperació Next Generation EU, ha defensat, una oportunitat única que ha de servir per a crear un teixit productiu fort, sostenible i resilient: “Tot euro que no sigui invertit en clau transformadora és un euro gastat en va”, informa Europa Press.

El president del Govern s’ha reunit així mateix a Glasgow amb la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon. Amb ella ha coincidit en la sessió ‘Lideratge en energia, transport, indústria i infraestructura’. Sturgeon ha indicat que la trobada ha servit per a “posar en comú les prioritats compartides per a abordar el canvi climàtic i les àrees de cooperació futura”.

Durant la seva intervenció, Aragonès també ha remarcat els projectes i iniciatives impulsades des de Catalunya en aquest sentit i l’aposta del Govern per “la producció d’hidrogen verd, la biomassa i el biogàs, la creació d’una energètica pública, la millora de la xarxa de transport públic i l’impuls a la mobilitat elèctrica”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides