Junqueras: El diàleg amb el govern espanyol “és la confrontació més incòmoda per a l’Estat”

ERC reuneix la plana major del partit per a reforçar la seva estratègia política

Foto: @Esquerra_ERC

ERC ha confirmat avui que la taula de diàleg amb el govern espanyol és la seva gran estratègia per a desencallar el conflicte polític. El president del partit, Oriol Junqueras, ha afirmat que aquesta “és la confrontació més incòmoda per a l’Estat”, ja que, en obligar-lo a posicionar-se, “es posa en evidència davant de la ciutadania de Catalunya i de la comunitat internacional”.

La secretària general del partit, Marta Rovira, ha assenyalat que el que els fa “republicans” és el fet de “confrontar idees sense por i convèncer als que estan més lluny”, la qual cosa reforça la seva aposta per la taula de diàleg.

Oriol Junqueras i Marta Rovira han participat conjuntament en un acte enfront de la militància d’Esquerra a la Llotja de Mar. Tots dos estaven asseguts en un tamboret, però la secretària general el feia a través d’una pantalla des de Ginebra (Suïssa) des que fugís de la justícia el març del 2018. Entre els assistents, es trobava la plana major d’ERC –Torrent, Rufián, Vilagrà, Maragall o Vilalta, entre altres-, però no així el president Aragonès, desplaçat a Glasgow (Escòcia) per a participar en la COP26.

L’acte del partit portava per títol l’eslògan “Escrivim el futur republicà”, un avenir que Marta Rovira ha defensat com a “republicà i ecologista” en referència a la necessitat d’acabar amb la violència masclista i a impulsar la transició verda basada en l’Agenda 2030.

Junqueras i Rovira, que han celebrat els 10 anys que porten al capdavant del partit, han reforçat així mateix el seu segell propi en la coalició amb Junts en referència al passat dels seus socis. El president d’ERC ha assenyalat que “el model sociovergent està caduc i ha aplanat el camí a la corrupció”, per la qual cosa insta el seu partit a aliar-se “amb qui defensa un model alternatiu”. Rovira ha apuntat directament a la CUP com el soci “amb el qual treballar per a garantir un futur sostenible en contra dels interessos elitistes”.

Les paraules dels líders d’ERC arriben en el moment més tibant de la legislatura quant als seus socis parlamentaris. De moment, la CUP diu estar “més prop del no que del sí” quant als pressupostos de la Generalitat. Mentrestant, el PSC continua tendint una mà que l’independentisme es resisteix a acceptar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides