Els elogis de la consellera Alsina a Glovo provoquen les crítiques d’ERC, PSC i CCOO

La titular d'Acció Exterior, de Junts, va dir que l'empresa representa "el model que volem"

“Glovo representa el model que volem”. Les lloances abocades per la consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Victòria Alsina, a l’empresa fundada per Sacha Michaud i Oscar Pierre en la gala del think tank neoliberal Institut Ostrom han obert una altra esquerda en el si de la coalició independentista.

Les reaccions a les paraules de la consellera de Junts no s’han fet esperar. La vicepresidenta primera del Parlament i diputada d’ERC, Alba Vergés, va esmentar la mateixa Alsina en Twitter per a etzibar-li que el de Glovo “no és el model que volem. Fa molt temps que des del Govern es lluita pels drets i no per la vulneració de drets d’empreses com Glovo”, va dir, per a lloar seguidament el treball del seu company Roger Torrent al capdavant d’Empresa i Treball “contra la precarització”.

El PSC ha anat més enllà i, a través del seu diputat Pol Gibert, ha registrat una sèrie de preguntes en el Parlament dirigides al Govern. En una d’elles, pregunta a l’executiu si “és la posició del Govern tenir com a referència el model de la mercantil Glovo”. I en una altra, dirigida a Torrent, demana si s’estan tramitant expedients d’inspecció laboral contra aquesta empresa.

Un altre diputat d’ERC, Jordi Albert, també ha qüestionat les declaracions d’Alsina en el lliurament de premis de l’Institut Ostrom: “Que la consellera Victòria Alsina s’informi abans de premiar amb elogis a qui s’enriqueix maltractant la classe treballadora”. I des d’En Comú Podem, la parlamentària Susanna Segòvia va criticar a la consellera des de la ironia: “Definitivament, Convergència ha tornat a la cooperació catalana”.

Segòvia va secundar també un tuit del secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, qui va interpel·lar a Alsina assenyalant que la seu del sindicat i la del seu departament es troben porta per porta i la va convidar a reunir-se allà amb els ‘riders’ de Glovo per a conèixer les conseqüències del seu model d’empresa. I tancava el seu missatge de manera inequívoca: “Glovo explota”.

El model de negoci de Glovo, l’empresa catalana de repartiment a domicili fundada per Sacha Michaud i Oscar Pierre, ha estat en el punt de mira dels sindicats des dels seus inicis per les contínues denúncies de vulneració dels drets laborals. CCOO ha assenyalat recentment que Glovo incompleix la llei Rider aprovada a l’agost i que, a més, ha modificat el seu algorisme “amb el propòsit de defugir la seva responsabilitat davant els treballadors”.

“Aquests canvis comporten una disminució important dels ingressos dels treballadors i els posen en una situació econòmica insostenible i asfixiant”, resa el comunicat de CCOO. I afegeix: “La reducció dels seus ingressos dificulta que puguin fer front al pagament mensual de la seva quota d’autònom i dels pagaments trimestrals de l’IRPF i l’IVA, la qual cosa els obliga, en els casos més extrems, a triar entre pagar la quota d’autònom o comprar menjar i pagar el lloguer”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.