Quin país defuig concórrer a Eurovisió per estalviar diners?

Andorra
Andorra

Andorra ha decidit, després de sis intents fallits per arribar a la final, deixar-ho córrer i estalviar-se uns diners. “No està entre els projectes actuals el retorn d’Andorra al festival d’Eurovisió”. Així ho ha manifestat el director general de la ràdio i televisió andorrana, Xavier Mujal.

De fet, la llista de participants d’aquest any ja està tancada, i ho està sense la presència d’Andorra. Això no obstant, eurofans mantenien viva l’esperança de la participació un altre cop. A la setena va la vençuda, es deien. De fet, cansats de perdre i de gastar diners, ja fa anys que no es presenten. Els rumors, però, es van disparar després que el partit que lidera el govern andorrà, Demòcrates, manifestés que veurien amb bons ulls aquesta tornada si els comptes quadraven.

De fet, Muji explica que des que Andorra es va retirar d’Eurovisió (2009) i fins avui, l’empresa ha viscut una remodelació del seu projecte, així com el sanejament del seu deute amb diners públics (que van arribar a quantificar de més de 5 milions d’euros) i una reducció de la plantilla fins al model actual.

“En aquest model”, diu, “no hi cap participar en el festival d’Eurovisió, no tan sols pels seus costos financers, sinó també pels recursos necessaris per tirar endavant un projecte d’aquesta magnitud”. A banda, la direcció de la televisió andorrana tampoc veu clara la promoció del país que podria suposar des que el festival fa unes semifinals prèvies que tenen molta menys audiència a televisió. Així, el català haurà d’esperar a altres temps per mirar de colar-se al festival d’Eurovisió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides