Marlaska dona a entendre que la Policia Nacional seguirà usant pilotes de goma a Catalunya

El ministre de l’Interior confirma l’ampliació de la plantilla dels Mossos i defensa que la policia actua amb proporcionalitat

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska - Foto: Catalunya Ràdio

La policia espanyola no deixarà d’usar pilotes de goma a Catalunya, segons ha donat a entendre el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una entrevista concedida aquest divendres a El Matí de Catalunya Ràdio.

Marlaska ha considerat que “perdre un ull és una autèntica tragèdia” i ha reiterat que les forces i cossos de seguretat de l’Estat actuen seguint “els principis de proporcionalitat, necessitat, idoneïtat i mínima vulnerabilitat envers la societat”.

Però quan li han preguntat si es replantejarà l’ús de pilotes de goma per part de la Policia Nacional a Catalunya, el ministre ha afirmat que el que es plantegen és “garantir l’espai de seguretat per al conjunt dels ciutadans” mitjançant una actuació “proporcional, necessària i idònia” de les forces de seguretat.

Pel que fa a la comissaria de la Via Laietana de Barcelona, Marlaska tampoc ha mostrat cap inclinació per satisfer la petició de convertir-la en un espai memorial, i s’ha mostrat renuant a “focalitzar en un edifici” abans de respondre que “fa 40 anys que estem resignificant edificis” i que, malgrat les “barbaritats” que atribueix a la policia durant el franquisme, d’ençà del 1978 els cossos de seguretat “es vesteixen amb valors democràtics”.

El titular d’Interior, d’altra banda, ha confirmat que, entre altres acords en el marc de la Junta de Seguretat de Catalunya, ultimen un per ampliar la plantilla dels Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de “dotar la conselleria d’Interior del personal adequat i necessari donades les característiques de Catalunya”.

Així mateix, Marlaska ha negat la presència d’agents espanyols a Sardenya quan va ser detingut l’expresident català i eurodiputat Carles Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides