Les violacions a Catalunya augmenten un 45% en un any

La Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental assenyala que el 75% de les dones amb trastorns mentals han patit violència masclista

Concentració a Barcelona contra la violència masclista

El balanç de criminalitat publicat pel Ministeri d’Interior revela que, a Catalunya, les violacions denunciades entre el gener i el setembre d’aquest any han augmentat un 44,8%. L’any anterior, en el mateix període, es van denunciar 319 casos d’agressions sexuals amb penetració, mentre que aquest any han sigut 462.

Les dades d’Interior també revelen un augment en el conjunt de delictes contra la llibertat sexual. Sumant tots els tipus, l’any passat van registrar-se un total de 1.814 casos entre els mesos de gener i setembre, mentre que en el mateix període del 2021 el nombre ha pujat a 2.458 casos; el que suposa un increment del 35%.

Coincidint amb l’actualització del balanç de criminalitat, la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental ha assenyalat que el 75% de les dones amb trastorns psiquiàtrics han patit violència masclista al llarg de la seva vida, és a dir, tres de cada quatre. En les jornades sobre ‘Violència masclista i salut mental’, que se celebren a Girona aquest divendres, els experts han advertit que els abusos sexuals, la negligència infantil i la violència masclista afecten especialment les dones, i tenen un gran impacte en la salut mental de les víctimes.

Precisament, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha remarcat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio que “cada dia es denuncien tres violacions, però la xifra oculta és superior“, i ha apostat per reforçar el treball específic que es fa a les escoles. Així, Verge creu que és necessari incorporar els conceptes d’igualtat i educació sexual al currículum escolar -deixant de ser així iniciatives “particulars”-, i ha insistit que la solució passa per l’educació de nens, adolescents i homes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides