Quins són els guanyadors i perdedors mediàtics a les eleccions de l’assemblea del Consell per la República?

Bentanachs amb Puigdemont
Bentanachs amb Puigdemont

Més enllà de l’esperada elecció de les figures de primera fila de Junts a l’urna de càrrecs electes, la votació per elegir els representants de l’assemblea del Consell per la República, la institució privada independentista promoguda per l’expresident Carles Puigdemont, ha consagrat alguns valors mediàtics d’aquest sector secessionista, però ha frustrat les aspiracions d’uns altres.

Entre els que han reeixit hi ha Albert Donaire, que va ser candidat de Junts el 14-F i rostre de la sectorial de l’ANC als Mossos, i es manté com un exponent de la línia dura independentista. També ha estat escollit l’activista Rai López, conegut per haver viatjat a peu a Waterloo i ser un devot de Laura Borràs.

El pallasso i exregidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, l’exdiputada dels comuns Àngels Martínez  i l’exdiputat d’ERC al Congrés i editor de larepublica.cat, Joan Puig, també formaran part d’aquesta peculiar cambra de representants, el mateix que la darrera figura que ha fet eclosió a les xarxes: l’activista Júlia Balés.

L’Assamblea de Represaliades i Activistes ha difós, entre altres, un vídeo coincidint amb la votació on Balés es mostrava indignada i reclamava als seus correligionaris: “Aporteu algo, no espereu que els mateixos de sempre us salvem la puta vida i us traiem les castanyes del foc perquè estem fins a la polla, no podem més, estem a punt de rebentar. No sé si ho enteneu, lo que es tenir ganes de cardar-se un tiro“.

En canvi, s’han quedat amb un pam de nas alguns dels perfils mediàtics de la línia més dura. Un d’ells és l’exmembre de Terra Lliure Fredi Bentanachs. Un altre és el professor de la UB Josep Sort, el qual va renunciar a formar part de la llista de Junts el 14-F quan van esbombar-se els tuits denigrants que havia dirigit contra polítics i periodistes. Sort encadena derrotes polítiques, ja que va fer-se enrere després d’haver-se proposat inicialment disputar la secretaria general de Junts a Jordi Sànchez.

Tampoc formarà part de l’assemblea del CxRep Anthony Corey Sànchez, la figura més mediàtica de Joves Junts, les joventuts de Junts, que poc després ha protagonitzat una polèmica amb Aurora Madaula, dirigent del partit i membre de la Mesa del Parlament, perquè s’ha trobat i s’ha fet fotos amb la regidora ultranacionalista de Ripoll Sílvia Orriols. Madaula va picar-li el crostó, ja que considera que Sànchez havia transgredit les línies vermelles referents a la banalització del feixisme amb aquella trobada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides