Malestar als Mossos per “l’auditoria” que la CUP busca fer-li al cos policial

Ahir va arrancar la comissió que busca canviar el model policial i que presideixen els anticapitalistes

Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial
Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial

El Parlament va constituir ahir a la tarda la comissió d’estudi del model policial, que està presidida per la CUP, i que dóna compliment als acords d’investidura del president Pere Aragonès i els anticapitalistes. L’objectiu d’aquest òrgan parlamentari és fer “l’auditoria de Mossos més gran” feta fins ara al cos de seguretat català, segons paraules de Dolors Sabater, la diputada de la CUP que la presideix. La resta de la Mesa està constituïda per Pau Morales (ERC) com a vicepresident i Mercè Esteve (Junts) que actua com a secretària.

Els Mossos han rebut la constitució de la comissió amb malestar. Aquests, recelen del lideratge de la CUP i d’alguns dels objectius que els antisistema marquen com a bàsics, com ara la creació d’un mecanisme de control extern i independent que tingui la capacitat de fiscalització i sanció dels membres dels cossos policials. Denuncien que es tracta d’una fiscalia política i s’hi oposen.

Els Mossos, juntament amb les policies locals, ja es van manifestar el passat 23 d’octubre, per demanar dignitat i el suport del Govern davant les agressions que pateixen els agents. La Conselleria d’Interior, que té com a titular Joan Ignasi Elena (ERC), també s’ha compromès a crear l’oficina, fet que acaba de desconcertar els Mossos. El passat dimarts, la creació d’aquesta comissió ja va enfrontar en un agre debat al conseller Elena amb el portaveu d’Interior del PSC, Ramon Espadaler.

El malestar intern al cos català arriba a l’extrem que el mateix Major, Josep Lluís Trapero, consideraria la possibilitat de deixar el càrrec, segons apunta el digital Crònica Global.

La comissió d’estudi del model policial al Parlament és el resultat d’una proposta d’ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem. Ha estat aprovada amb els vots a favor d’aquests grups, mentre que Vox, Ciutadans i PP hi han votat en contra i el PSC-Units s’ha abstingut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides