El Procicat amplia l’ús del passaport covid en celebracions socials

Si el TSJC ho avala, serà obligatori per accedir a actes tancats amb ball com casaments

Passaport covid
Passaport covid

El Govern de la Generalitat, a través del Procicat, ha aprovat ampliar l’ús del passaport covid a totes les celebracions socials amb ball que es desenvolupin en espais tancats. Fins avui només es demanava el certificat en l’oci nocturn, però ara també serà necessari per accedir a actes socials com banquets i casaments.

No obstant això, la mesura està a l’espera de ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el qual ha de decidir si dona el vistiplau a l’ampliació de l’ús del passaport covid. Pel que fa a la resta de restriccions per evitar la propagació de la pandèmia, el Govern ha decidit prorrogar-les durant 14 dies més, sense efectuar cap canvi.

Així doncs, entre les mesures que es mantenen estan la prohibició de menjar al carrer entre les 01:00 i les 06:00; la restricció de vendre alcohol entre 22:00 i les 06:00; l’aforament del 80% en els locals d’oci nocturn interiors -amb la mascareta a la pista de ball i l’obligatorietat de presentar el passaport covid- i la suspensió de la limitació d’aforaments en la restauració, la cultura, les activitats esportives, les universitats i esdeveniments com fires i congressos.

LA COVID A CATALUNYA
La informació facilitada pel Departament de Salut mostra que la pandèmia a Catalunya segueix controlada, tot i que durant l’última setmana els indicadors epidemiològics han experimentat un lleuger repunt. De fet, en les darreres 24 hores s’han notificat 481 nous contagis i el percentatge de positivitat en les proves d’antígens i PCR és de l’1,90%, una xifra que puja des de fa dies.

El risc de rebrot (EPG) es troba en un nivell moderat, situant-se en 56 punts, mentre que la velocitat de transmissió (Rt) està en augment des de finals d’octubre i es troba per sobre de l’1, concretament en 1,13. La situació als hospitals ha millorat respecte a l’estiu, però encara hi ha centenars de pacients afectats per la covid-19. Segons les dades de Salut, aquest dimecres hi ha 339 ingressats -un menys que el dimarts-, dels quals 86 -un més- es troben a les UCI.

(Visited 138 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari