El Procicat amplia l’ús del passaport covid en celebracions socials

Si el TSJC ho avala, serà obligatori per accedir a actes tancats amb ball com casaments

Passaport covid
Passaport covid

El Govern de la Generalitat, a través del Procicat, ha aprovat ampliar l’ús del passaport covid a totes les celebracions socials amb ball que es desenvolupin en espais tancats. Fins avui només es demanava el certificat en l’oci nocturn, però ara també serà necessari per accedir a actes socials com banquets i casaments.

No obstant això, la mesura està a l’espera de ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el qual ha de decidir si dona el vistiplau a l’ampliació de l’ús del passaport covid. Pel que fa a la resta de restriccions per evitar la propagació de la pandèmia, el Govern ha decidit prorrogar-les durant 14 dies més, sense efectuar cap canvi.

Així doncs, entre les mesures que es mantenen estan la prohibició de menjar al carrer entre les 01:00 i les 06:00; la restricció de vendre alcohol entre 22:00 i les 06:00; l’aforament del 80% en els locals d’oci nocturn interiors -amb la mascareta a la pista de ball i l’obligatorietat de presentar el passaport covid- i la suspensió de la limitació d’aforaments en la restauració, la cultura, les activitats esportives, les universitats i esdeveniments com fires i congressos.

LA COVID A CATALUNYA
La informació facilitada pel Departament de Salut mostra que la pandèmia a Catalunya segueix controlada, tot i que durant l’última setmana els indicadors epidemiològics han experimentat un lleuger repunt. De fet, en les darreres 24 hores s’han notificat 481 nous contagis i el percentatge de positivitat en les proves d’antígens i PCR és de l’1,90%, una xifra que puja des de fa dies.

El risc de rebrot (EPG) es troba en un nivell moderat, situant-se en 56 punts, mentre que la velocitat de transmissió (Rt) està en augment des de finals d’octubre i es troba per sobre de l’1, concretament en 1,13. La situació als hospitals ha millorat respecte a l’estiu, però encara hi ha centenars de pacients afectats per la covid-19. Segons les dades de Salut, aquest dimecres hi ha 339 ingressats -un menys que el dimarts-, dels quals 86 -un més- es troben a les UCI.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.