El pla B de Junts per aprovar els pressupostos és el PSC

ERC ha descartat els socialistes i només aposta per la CUP

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

Junts i ERC, els socis del govern de la Generalitat, discrepen sobre el pla B que caldria aplicar en el cas que la CUP no faciliti l’aprovació dels pressupostos. Mentre que ERC ha descartat reiteradament qualsevol alternativa als cupaires, i en particular ha rebutjat recórrer al PSC, Junts sí que es decanta per rebre el suport dels socialistes, segons publica El Periódico citant fonts governamentals.

Segons aquesta informació, davant les dificultats que està trobant el govern per assolir un acord amb la CUP, Junts opta pel PSC com a soci alternatiu. Els cupaires han reclamat un gir a l’esquerra -i un altre referèndum, que no plantegen com una condició indispensable per a afavorir l’aprovació dels comptes-, però el Departament d’Economia, encapçalat per un conseller proposat per Junts, Jaume Giró, no és flexible a incrementar els impostos a les rendes altes ni a incrementar la dotació pressupostària a la sanitat.

Els socialistes, per la seva part, s’han mostrat oberts els darrers dies a facilitar no només l’inici de la tramitació parlamentària, sinó també el fet que s’aprovin els nous comptes de la Generalitat.

D’altra banda, el calendari dels pressupostos va ser confirmat aquest dimarts per la portaveu del govern, Patrícia Plaja, malgrat la manca d’acord amb la CUP, de manera que el 9 de novembre es manté com la data que l’executiu que presideix Pere Aragonès preveu aprovar el projecte de pressupostos per portar-lo al Parlament de Catalunya. Plaja, així mateix, va insistir que l’únic escenari que contempla el govern és l’aprovació dels pressupostos amb la CUP.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari