Colau acusa Collboni de “negacionisme climàtic”

L'alcaldessa afirma que no és compatible l'ampliació de l'aeroport amb la preservació del medi ambient

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat el seu primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, de “negacionisme climàtic” per defensar que és compatible l’ampliació de l’aeroport Josep Tarradellas del Prat-Barcelona amb la preservació del medi ambient de la zona pròxima a la instal·lació aeroportuària. Ada Colau (Barcelona en Comú) diu que amb Collboni (PSC) “ens entenem en moltes coses, però en aquesta, som partits diferents, i realment tenim una diferència d’opinió molt clara, que l’hem expressat amb absoluta lleialtat”.

En declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, Colau, que es troba a la Cimera del Clima que s’està fent a Glasgow, ha afirmat “a les grans ciutats concentren la majoria de la població i també de l’activitat econòmica i per tant es produeixen les emissions”, afegint que “nosaltres conscients d’això, amb les pocs recursos que tenim ja portem anys innovant, sent creatives, cooperant entre nosaltres”. L’alcaldessa diu que les ciutats volen “impregnar els estats d’aquest esperit de cooperació, de no resignació per fer moltes coses, que si es poden fer a escala petita a les ciutats, és evident que amb voluntat política es poden fer demà mateix a nivell dels estats”.

En aquest context, l’alcaldessa de Barcelona considera que és “evident” que els acords als quals s’està arribant a la Cimera del Clima són “insuficients”. Per a Colau, els ciutadans i les ciutats “hem d’apretar perquè sigui més”, assegurant que “no tenim més opció, és en aquesta dècada que podem aturar els efectes devastadors, més devastadors del canvi climàtic que ja està aquí”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides