Anna Gabriel, nova líder a Ginebra del sindicat majoritari a Suïssa

Serà la primera dona a liderar el sindicat Unia a Ginebra

Anna Gabriel

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel s’ha convertit aquest dimarts en la màxima responsable a la regió de Ginebra del sindicat Unia, el més important de Suïssa. Segons ha informat el diari Tribune de Genève aquest dimecres, és la primera dona que lidera aquest sindicat a Ginebra i l’han escollida “per una gran majoria” per substituir l’anterior secretari regional, Alessandro Pelizzari. En acceptar el càrrec, Gabriel, que l’assumirà aquest dijous al capdavant d’un equip totalment femení, ha afirmat que és algú “que du el vermell al fons del cor”.

Una de les primeres persones a felicitar Anna Gabriel ha estat Dolors Sabaté, última cap de llista de la CUP, que li ha desitjat “força”. També l’ha felicitada l’expresident Carles Puigdemont, que ha dit a Twitter que “s’ho ha guanyat a pols” i que coneix bé la “cultura de lluita” que hi ha a Catalunya.

Gabriel va marxar de Catalunya el febrer del 2018, tres dies abans de la cita que tenia al Tribunal Suprem per testificar sobre el seu paper en el procés independentista. Quatre mesos després va aconseguir un permís de residència de 5 anys, cosa que li va permetre treballar legalment. El mateix any es va afiliar al sindicat, fa un any i mig va entrar com a interina en la direcció regional, i sis mesos després va passar a ser membre de ple dret. Unia és el sindicat més gran de Suïssa, amb més de 200.000 afiliats a la indústria, a la construcció i al sector serveis. A la regió de Ginebra té uns 13.000 membres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides