Absolts sis membres dels ‘9 de Lledoners’

Els altres tres queden a l'espera de la sentència, ja que la Fiscalia i la Generalitat mantenen part dels càrrecs

Acte dels '9 de Lledoners'

El judici dels ‘9 de Lledoners‘ ha quedat vist per sentència aquest dimecres. Dels nou integrants del grup, sis han quedat absolts després que la Fiscalia hagi retirat l’acusació de desordres públics que hi havia contra ells, mentre que els altres tres hauran d’esperar a la sentència, ja que tant la Generalitat com el ministeri públic han mantingut part dels càrrecs.

Concretament, la Fiscalia manté per als tres l’acusació de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat, i ha rebaixat, per a dos dels acusats, el delicte de lesions greus a lesions lleus. En total, el ministeri públic demana una pena màxima de cinc anys de presó.

La Generalitat, per la seva banda, ha rebaixat el delicte de lesions greus a lesions lleus als tres acusats i els ha retirat l’acusació de desordres públics, tot i que ha decidit mantenir el delicte d’atemptat contra l’autoritat. En aquest cas, la pena sol·licitada per als tres membres del grup ha baixat d’1,6 anys de presó a sis mesos.

Els ‘9 de Lledoners’ han estat jutjats pels disturbis que es van ocasionar a l’exterior de la presó de Lledoners quan els presos del procés van ser traslladats a Madrid per ser jutjats al Tribunal Suprem: es van fer barricades i alguns agents dels Mossos d’Esquadra van resultar ferits. En el judici, però, cap testimoni ha identificat cap dels nou acusats com a agressors, només un dels agents ha assegurat haver identificat tres dels encausats per “faltar-los el respecte”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides