Jordi Pujol Ferrusola sol·licita a la justícia l’equivalent al SMI

El primogènit de l’expresident addueix que no pot afrontar despeses del dia a dia

Jordi Pujol Ferrusola al Parlament, el 2015
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament, el 2015

Jordi Pujol Ferrusola, el fill primogènit de l’expresident Jordi Pujol i principal encausat en el cas Pujol, ha sol·licitat a l’Audiència Nacional que aixequi el bloqueig sobre els seus comptes bancaris per poder disposar d’un quantitat mensual equivalent al salari mínim interprofessional (SMI), 965 euros, segons un escrit presentat per la seva defensa revelat pel diari La Razón.

La mateixa informació explica que Jordi Pujol Ferrusola reclama poder disposar d’aquest import per dedicar-lo a “manutenció i subsistència més bàsica”, i que addueix que ara no pot afrontar “les despeses ordinàries del dia a dia” en la seva situació actual.

El primogènit dels Pujol Ferrusola també afegeix que ha hagut de “traslladar a tercers aliens al procés una càrrega cada cop més insostenible i processalment injustificable”. Es refereix, en concret, al “suport econòmic directe i desinteressat dels seus familiars més pròxims”, segons un altre fragment de l’escrit revelat per La Razón.

El principal acusat del cas Pujol, per a qui la Fiscalia Anticorrupció demana 29 anys de presó per diversos delictes, lamenta la “fiscalització” efectuada des del 2015 per la justícia sobre la seva activitat econòmica, que assegura que ha estat “absoluta” i que ha inclòs els “àmbits més prosaics”, com el pagament d’impostos municipals. Així mateix, indica que des del 2017 no ha pogut gestionar el seu patrimoni per ordre de l’Audiència Nacional.

(Visited 221 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari