Els Mossos no veuen aturador per a la marihuana a curt termini i reclamen endurir la normativa

El cap de l’àrea central de crim organitzat xifra les plantes comissades enguany en gairebé el doble que tot el 2020

Toni Salleras, el cap de l'àrea central de crim organitzat dels Mossos d'Esquadra
Toni Salleras, el cap de l'àrea central de crim organitzat dels Mossos d'Esquadra

Toni Salleras, el cap de l’àrea central de crim organitzat dels Mossos d’Esquadra, ha admès que l’auge de la producció i el tràfic de marihuana a Catalunya és d’una gravetat “alta” i que no té “aturador visible” almenys a curt termini.

En declaracions al programa Cafè d’idees (La 2 i Ràdio 4), Salleras ha xifrat en gairebé el doble les plantes de marihuana comissades enguany que durant tot el 2020: “L’any 2015, a Catalunya, els Mossos d’Esquadra van comissar 65.000 plantes de marihuana; l’any passat en vam comissar 265.000; i en el que portem d’aquest any, anem per les 500.000”.

“Això dona una idea que és un fet que està en progressió ascendent i, de moment, sense aturador visible almenys a curt termini”, ha afegit.

El cap de l’àrea central de crim organitzat dels Mossos ha demanat, en nom del cos policial català, que la normativa s’endureixi perquè “avui dia hem avançat tant, i de manera tan negativa, que la normativa s’hauria d’adequar”.

Salleras ha advocat per l’enduriment de la normativa adduint que, si no és “especialment dura”, les “empreses il·legals” -com ha descrit els negocis de tràfic i producció- “aniran al lloc on sigui més rendible” produir la marihuana. A més, ha indicat que “la droga es paga no tant pel que costa produir-la, que no és molt, sinó pel risc que està associat al tràfic de drogues”, i que “per això, una quantitat de droga aquí a Espanya, o Catalunya en concret, val X, i a Alemanya val 3X o 5X”.

(Visited 205 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari