Els Mossos no identifiquen com a agressors cap dels ‘9 de Lledoners’

Només un dels policies assegura que va identificar tres dels encausats per "faltar-los el respecte"

Avui s’ha celebrat als jutjats de Manresa la primera jornada del judici contra els anomenats ‘9 de Lledoners’, nou persones que van participar en les protestes contra el trasllat dels presos independentistes a Madrid per al judici del ‘procés’ l’1 de febrer de 2019. Els primers a declarar han estat els agents dels Mossos ferits a les protestes. Està previst que els acusats declarin demà.

Cap dels quatre agents dels Mossos ferits ha pogut identificar les persones que els van agredir, ni tampoc concretar qui va col·locar les barricades a la C-55 per intentar barrar el pas al comboi on viatjaven els presos. Els agents han explicat que van rebre cops a les mans, alguna contractura cervical i, un d’ells, un cop als genitals. Només un dels policies assegura que va identificar tres dels encausats per “faltar-los el respecte”.

Als detinguts se’ls acusa de provocar aldarulls i lesionar agents dels Mossos durant la protesta i s’enfronten a penes de fins a set anys de presó. A més de la petició de presó de la Fiscalia, l’acusació de la Generalitat demana 18 mesos de presó per a tres dels activistes. Els acusats denuncien que es tracta d’un judici polític i són molt crítics amb l’actuació de la Generalitat, acusen ERC i Junts de fer de “crossa” de l’Estat per reprimir l’independentisme.

Els nou acusats han rebut el suport de desenes de persones a les portes del jutjat de la capital del Bages. Entre aquestes, Òmnium i l’ANC han demanat a la Generalitat que retiri les acusacions que va presentar contra els detinguts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.