El govern canvia de conseller delegat de l’ICF

La cúpula de l’organisme ja no té cap membre dels que no va votar a favor d’atorgar fons per avalar ex-alts càrrecs davant el Tribunal de Comptes

Jaume Giró
Jaume Giró

El govern de la Generalitat aprova aquest dimarts el relleu de Víctor Guardiola com a conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF). Segons ha avançat el diari Ara, serà substituït per Jordi Òliva, que deixarà la direcció de negoci d’institucions de CaixaBank per incorporar-se a l’entitat financera pública.

La mateixa informació indica que Guardiola ha plegat al·legant motius personals, després que la institució que ha encapçalat fins ara fos l’epicentre de la tensió institucional generada per l’habilitació, per part del govern català, d’un fons a càrrec de l’ICF per ajudar a 34 ex-alts càrrecs catalans a afrontar la reclamació de 5,4 milions d’euros per part del Tribunal de Comptes, pel paper que els atribueix en l’acció exterior vinculada amb el procés.

Guardiola, que ha estat nou mesos en el càrrec, és el darrer dels membres que quedava a la cúpula d’aquest organisme públic que no va votar a favor de la concessió dels avals als ex-alts càrrecs. A diferència dels tres vocals independents que van votar en contra de la concessió, i que ja van ser rellevats, Guardiola es va abstenir en la votació que va donar llum verda a les ajudes.

Pel que fa a l’arribada al sector públic de Jordi Òliva, es tracta d’un salt similar al que va emprendre l’actual conseller d’Economia, Jaume Giró, que va ser director executiu de CaixaBank i director general de la Fundació de La Caixa. Òliva, a diferència de Giró, havia sigut director general de Política Financers de la Generalitat entre els anys 2011 i 2015, quan el conseller d’Economia era Andreu Mas-Colell i el president, Artur Mas.

(Visited 206 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari