Comença el judici contra els ‘9 de Lledoners’

Se'ls acusa d'atemptat contra l'autoritat i de delictes públics durant el trasllat de presos independentistes al Tribunal Suprem

Els nou de Lledoners
Els nou de Lledoners

Aquest dimarts ha començat el judici contra els nou acusats, coneguts com els ‘9 de Lledoners’, de causar lesions a Mossos d’Esquadra i provocar aldarulls en les protestes que independentistes van provocar l’1 de gener del 2019 a les portes de la presó de Lledoners quan es va fer el trasllat dels líders independentistes cap a Madrid per a ser jutjats pel Tribunal Suprem.

La Fiscalia demana fins a set anys de presó pels acusats, mentre que la Generalitat de Catalunya demana divuit mesos de reclusió per a tres dels activistes. Aquest dimarts, als jutjats de Manresa on es fa el judici, és el torn dels testimonis i demà dimecres hauran de declarar els acusats. El Ministeri Públic demana set anys de presó contra tres dels acusats per desobediència i agressió a agents de la policia catalana, i també demana tres anys de presó contra els altres sis acusats per “atemptar contra la pau pública” fent barricades per “impedir la circulació dels vehicles”.

La setmana passada els nou acusats van demanar a la Generalitat que es retiri de la causa, en la qual exerceix l’acusació particular. En aquest sentit, l’advocada d’Alerta Solidària, Eva Pous, ha denunciat que “ens trobem davant de l’enèsim intent de fiscalia, Mossos i la Generalitat de criminalitzar les mobilitzacions i només esprem la lliure absolució de totes les encausades”. L’advocada de la defensa lamenta que la Generalitat mantingui l’acusació en considerar que “cap de les dues formacions, ni Junts per Catalunya ni ERC, han fet allò que enteníem que havien de fer que és retirar les acusacions”.

(Visited 188 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari