Absolt el fotoperiodista d”El País’ acusat d’agredir un policia nacional

El jutge conclou que no hi ha proves que Albert García forcegés ni empenyés l'agent

Detenció del fotoperiodista Albert Garcia
Detenció del fotoperiodista Albert Garcia

El titular del Jutjat Penal número 8 de Barcelona, Jorge González Ibarburen, ha absolt per manca de proves el fotoperiodista del diari El País Albert García, a qui la Fiscalia acusava de dos delictes de resistència a l’autoritat per, suposadament, haver forcejat amb un agent de la Policia Nacional i haver-lo ferit en una mà l’any 2019, durant les protestes contra la sentència que va condemnar per sedició diversos dirigents del procés.

Segons el contingut de la sentència avançat aquest dimarts per El País, el jutge descarta l’existència de “proves fefaents” contra el fotoperiodista i considera que el forceig, en realitat, va ser “més aviat una estrebada d’un agent de l’autoritat a una persona amb la finalitat de procedir a la detenció”.

A Albert García, que cobria les protestes contra la sentència a la zona de la plaça d’Urquinaona de Barcelona, un agent va acusar-lo d’haver-lo empès, i va assegurar que això havia donat lloc a un forceig del qual va sortir, segons va afegir, amb ferides lleus en una mà. La Fiscalia demanava una pena de multa per a García, després d’haver demanat inicialment un any i mig de presó.

El material en vídeo ha estat clau en l’absolució del fotoperiodista, que pot ser objecte de recurs. El jutge considera que la gravació més clara mostra “un desequilibri de l’agent” que va patir la presumpta agressió, però també l’acusat en “posició defensiva”, recull també El País.

Els testimonis van oferir versions discrepants durant el judici. Per la seva part, l’agent va seguir treballant els dies posteriors, malgrat la lesió que va denunciar, sobre la qual no consta cap certificat mèdic fins al dia 25 d’octubre, una setmana després dels fets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides