Sánchez es compromet a aportar 1.350 milions d’euros anuals al fons del clima a partir de 2025

Espanya augmentarà un 50% la seva contribució per a la lluita contra el canvi climàtic als països en desenvolupament

Més ambició contra el canvi climàtic. És el que ha demanat Pedro Sánchez en la seva intervenció en la Conferència de Nacions Unides de Glasgow (Escòcia). Paraules acompanyades de compromisos. El president del Govern central ha promès augmentar un 50% l’aportació d’Espanya al Fons Verd del Clima fins a arribar als 1.350 milions d’euros anuals en 2025.

Aquest fons es nodreix d’aportacions als països en desenvolupament per part dels més industrialitzats per a ajudar-los a adoptar mesures que afavoreixin la lluita contra el canvi climàtic. El compromís de la comunitat internacional és destinar anualment a aquest objectiu 100.000 milions de dòlars (una mica més de 86.000 milions d’euros), informa EFEverde.

Sánchez va ser el primer dels líders assistents al cim a intervenir davant el plenari després de la sessió inaugural i va llançar un missatge a la comunitat internacional demanant més ambició per a aconseguir les metes enfront del canvi climàtic. Aconseguir els compromisos de les grans potències mundials, ha dit, serà una de les “proves de foc” de la COP26.

De la mateixa manera, tal com va recordar també en la cimera del G20 celebrada a Roma aquest cap de setmana, va subratllar que Espanya destinarà el 20 per cent dels seus drets especials de gir a països vulnerables. Això implica, segons va assenyalar el president, que destinarà per aquesta via un mínim de 350 milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.