El Govern d’Andorra, en vigilància passiva pel positiu en covid de la seva ministra de Cultura i Esports

El cap de Govern, Xavier Espot, ha cancel·lat la seva assistència a la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic COP26

Xavier Espot

L’agenda del Govern d’Andorra s’ha vist alterada per complet després del positiu en covid de la seva ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Gran part de l’executiu andorrà es va reunir dimecres passat en el consell de ministres i per tant, malgrat haver completat la pauta de vacunació, es considera contactes estrets als participants i hauran de romandre sota vigilància passiva.

El cap de Govern del país pirinenc, Xavier Espot, ja s’ha vist obligat a cancel·lar la seva participació en la COP26, la Conferència de Nacions Unides sobre el canvi climàtic que se celebra la setmana vinent a Glasgow, Escòcia. L’executiu andorrà, no obstant això, no descarta la seva assistència a la cimera i tractarà de mantenir una representació “al més alt nivell possible”, informa Altaveu. Espot tampoc ha pogut assistir al tancament de la 32a Trobada Empresarial del Pirineu.

Els qui van estar en contacte amb Sílvia Riva hauran de seguir ara un protocol que no els obliga a confinar-se. Això sí, hauran d’evitar trobades sense mascareta i reduir la interacció social. També se’ls aconsella evitar llocs en els quals es puguin produir grans aglomeracions de gent.

Però no tots els membres de l’executiu d’Andorra hauran de sotmetre’s a aquestes directrius. Les excepcions són el titular de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el de Turisme, Jordi Torres; i el de Sanitat, Joan Martínez Benazet, que no van assistir al consell de ministres.

La covid fa estralls a l’estranger

Mentre a Espanya la incidència acumulada es manté en risc sota per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, a l’estranger els casos de coronavirus van en augment. A Alemanya, la IA supera els 130 punts i les hospitalitzacions s’han incrementat un 40% respecte a la setmana anterior, segons dades de DW.

A Rússia, informa CNN Español, les morts diàries superen el miler davant el fracàs de la seva política de vacunació, ja que menys del 34% de la població s’ha vacunat amb la Sputnik V. És per això que el govern de Vladimir Putin ha ordenat noves i severes restriccions per a tractar de frenar aquesta nova onada.

Precisament prop de Rússia es troba la ciutat xinesa de Heihe, que ha estat confinada pel govern de Xi Jinping al costat de Lanzhou i Ejin després de detectar-se més de 300 contagis en tot just deu dies, segons Europa Press.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides