Els Mossos descarten suspendre ara l’agent que va acusar d’agressió un activista falsament

El cos obre una informació reservada sobre el cas després d'analitzar el vídeo que ha desmentit la denúncia

ls Mossos detenen el jove activista en el desnonament de desembre del 2019
Els Mossos detenen el jove activista en el desnonament de desembre del 2019

L’agent dels Mossos d’Esquadra que va acusar un activista d’una agressió que no es va produir, i el va detenir fa dos anys, no afrontarà de moment cap mesura cautelar per part del Departament d’Interior ni dels Mossos, després d’haver estat imputat per detenció il·legal, publica Eldiario.es.

Segons fonts d’Interior citades pel mateix mitjà, la direcció general de la policia catalana ha optat, en canvi, per obrir una informació reservada a aquest agent, després d’haver estudiat el vídeo que desmenteix l’acusació formulada contra el manifestant. Aquest procediment intern, això sí, podria donar lloc més endavant a un expedient disciplinari.

En constatar gràcies a un vídeo aportat per la defensa que el delicte denunciat no existia, l’Audiència de Barcelona va obrir una investigació al mosso per la presumpta comissió de delictes de detenció il·legal i de lesions greus, i va arxivar la causa contra l’activista, un membre del Sindicat d’Habitatge del Raval que s’havia mobilitzat contra el desallotjament d’un local ocupat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides