ERC diu que Junts no vol participar en la taula de diàleg

Vilalta reitera que van pactar una delegació només governamental i nega cap veto

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta
La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha negat un cop més que el seu partit hagi vetat els representants externs al govern proposats per Junts per representar la Generalitat a la taula de diàleg amb el govern espanyol, i ha defensat, en declaracions al programa Cafè d’idees (La 2 i Ràdio 4), que “hi havia un acord que els membres de la delegació serien membres del govern”.

En aquesta ocasió, Vilalta també ha afirmat que “quan hi ha un acord i no es compleix, aquí no hi ha hagut cap veto, el que hi ha hagut és una voluntat més o menys explícita, més o menys volguda, de no ser-hi“, una situació que considera, no obstant això, que “es pot reconduir”.

Pel que fa a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat, Vilalta ha respost que ERC encara espera una resposta del PSOE sobre les dues condicions que li va plantejar, així com algun moviment del principal partit del govern espanyol. A 24 hores que s’exhaureixi el termini per presentar esmenes a la totalitat sobre els pressupostos, la dirigent d’ERC ha anunciat que el seu partit no decidirà fins al darrer moment si en presenta, per a la qual cosa podria convocar una reunió d’urgència de la seva executiva.

En la negociació dels pressupostos del govern català, en canvi, Vilalta ha descartat cap pacte amb el PSC, que per boca del seu cap de files, Salvador Illa, s’ha mostrat disposat a facilitar-ne l’aprovació, si depèn de la bancada socialista. La portaveu d’ERC ha assenyalat que pretenen pactar els comptes amb la CUP i que no contemplen alternatives.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari