El Constitucional també tomba el segon estat d’alarma de la covid

El juliol passat el tribunal ja havia declarat inconstitucional el primer estat d'alarma, decretat el març del 2020

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional el segon estat d’alarma per combatre la pandèmia. El principal motiu és que la normativa aprovada pel govern de Pedro Sánchez va impedir el control per part del Congrés dels Diputats i va delegar competències equivocadament a les comunitats autònomes.

Quatre dels deu magistrats que han votat s’han oposat a la decisió. La sentència compta amb els vots particulars del president, Juan José González Rivas, i dels magistrats Juan Antonio Xiol, Cándido Conde-Pumpido i María Luisa Balaguer.

Un dels components del TC estava malalt i això ha fet que el resultat de la votació fos lleugerament diferent del que, el juliol passat, va declarar inconstitucional el primer estat d’alarma, que va ser de sis a favor i cinc en contra. Aquest primer estat d’alarma s’havia decretat el març del 2020.

El tribunal no qüestiona la necessitat d’allargar les mesures perquè persistia la gravetat de la pandèmia, però sí el marc normatiu que es va utilitzar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides