Detecten fraccionaments indeguts de contractes del Síndic de Greuges

Així consta en un informe de la Sindicatura de Comptes

Rafael Ribó

La Sindicatura de Comptes ha detectat diverses irregularitats en la gestió econòmica del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, durant l’exercici 2019, segons consta a l’informe 16/2021 publicat avui. Entre aquestes irregularitats, la Sindicatura ha assenyalat la “contractació separada de prestacions que haurien d’haver estat objecte d’un únic contracte”, que van donar com a resultat “l’elusió dels requisits de publicitat”, per la qual cosa “constitueixen un fraccionament indegut del contracte” i incompleix la Llei de Contractes del Sector Públic. Segons l’informe, el total gestionat indegudament és de 197.506 euros.

A més, entre altres observacions, la Sindicatura ha advertit que les modificacions de crèdit realitzades durant l’any examinat “no van ser comunicades al departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda” de la Generalitat de Catalunya, en contra del que assenyala la legislació. Igualment, l’organisme fiscalitzador autonòmic català ha indicat que la institució del Síndic de Greuges té un “elevat índex de temporalitat”, ja que “el 76,1% del personal funcionari del Síndic és interí”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.