RAC 1 i RAC 105 emetran falques publicitàries de TV3 durant un any per 30.000 euros

La justificació que es dona és que aquestes emissores “tenen un públic majoritàriament jove i d’interès pels programes de televisió de la CCMA”

Micròfon de RAC1 i logotip de RAC105, emissores del grup Godó

Les emissores RAC 1 i RAC 105 del grup Godó emetran falques publicitàries dels programes i canals de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) durant un any per un valor de 30.000 euros. Així consta en l’acord del departament de Promoció i Estratègia de Marc de la CCMA adoptat el passat 30 de setembre i que es va fer públic el passat 8 d’octubre.

En l’apartat de Necessitats inclòs a l’acta d’adjudicació s’hi diu que “el departament de màrqueting, segons el seu criteri, defineix unes campanyes promocionals dels programes i canals de televisió i ràdio diverses al llarg de l’any adreçades a diferents públics. L’elecció del mitjà on fer aquesta publicitat està condicionada pel target al que es vol arribar”. I, tot seguit, justifica el contracte aprovat en què “Godó Strategies SLU (abans Publipress Media SLU), amb les emissores de RAC 1 i RAC 105 tenen un públic majoritàriament jove i d’interès pels nostres programes”.

S’especifica que les falques tindran una durada aproximada de 20 segons i que el contracte s’ha adjudicat tenint en compte “com a únic criteri d’adjudicació el preu, prèvia negociació i acceptació del preu final presentat”. Tot i que el plec de clàusules administratives per optar a aquest contracte planteja la ficció que hi pugui haver diverses candidatures, el cert és que només s’hi va presentar Godó Strategies i que la seva oferta era de 30.000 euros (36.300 euros si s’hi afegeix l’IVA), exactament la quantitat de la licitació. La puntuació total de Godó Strategies va ser, clar, de 100 punts sobre 100.

Aquest contracte publicitari coincideix amb l’escàndol protagonitzat pel periodista Marc Serrats, al programa Matina Codina, de RAC 105. L’11 d’octubre va intervenir al programa per criticar la celebració del Dia de la Hispanitat i va dir textualment: “Espanya és un escrot, els testicles, la seva història i la titola, el seu nacionalisme”. Serrats va acabar la seva secció cridant “Añapse aput”; és a dir, “puta España” a l’inrevés. La CCMA, presidida per Núria Llorach, considera que l’emissora que emet aquests missatges és on ha posar anuncis perquè el públic majoritàriament jove que la segueix és “d’interès pels nostres programes”.

(Visited 384 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari