La majoria del Parlament rebutja blindar Borràs

ERC i la CUP es desmarquen de la reforma del reglament que impediria apartar un diputat a qui s'obre un judici oral per corrupció

Reunió de la Mesa del Parlament
Reunió de la Mesa del Parlament

ERC i la CUP s’han sumat al rebuig que havien expressat les forces de l’oposició contra una modificació del reglament del Parlament de Catalunya que, si s’aprovés, blindaria la presidenta de la cambra, Laura Borràs, davant d’una eventual obertura de judici oral en el cas de presumpta fragmentació de contractes pel qual se la investiga.

Entre altres canvis proposats per Junts a la Mesa del Parlament aquest dimarts hi ha la supressió de l’article que contempla que s’aparti el diputat a qui s’obre un judici oral per corrupció, un escenari no massa llunyà per a Borràs perquè està imputada per la suposada comissió dels delictes de prevaricació, frau en l’administració, malversació i falsedat com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i es troba en espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decideixi si l’envia a judici.

Segons publiquen mitjans com El Periódico i Nació Digital, ERC i la CUP s’ensumen, com els altres partits, que Borràs pretén aplicar una reforma ràpida del reglament per protegir-se i consideren que els serveis jurídics del Parlament han formulat propostes de reforma que excedeixen les seves competències.

La CUP i ERC pretenien debatre qüestions tècniques i jurídiques, i s’han trobat formulacions polítiques que no esperaven, segons asseguren, per la qual cosa hi votaran en contra en el ple. El PSC, principal partit de l’oposició, també havia indicat que la modificació del reglament correspon als grups i no a la Mesa.

Els lletrats s’han pronunciat a favor de suprimir l’article en qüestió, introduït a proposta de la CUP fa quatre anys, perquè troben que presenta “dubtes de constitucionalitat” respecte de la presumpció d’innocència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.