La Fiscalia, contrària a investigar Aragonès pels avals concedits a exalts càrrecs

Descarta que el president i els consellers Giró i Villagrà hagin comès prevaricació i malversació

El president de la Generalitat, Pere Aragonès
El president de la Generalitat, Pere Aragonès

La Fiscalia Superior de Catalunya ha descartat investigar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà en relació amb el fons que va facilitar el govern català a diversos antics alts càrrecs, perquè paguessin les fiances que els reclamava el Tribunal de Comptes per les despeses en l’acció exterior vinculada amb el procés.

El Ministeri Públic ha adreçat un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on considera que les querelles presentades per Vox, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, i l’entitat Convivència Cívica Catalana no han acreditat una conducta per part d’Aragonès, Giró i Vilagrà que pugui constituir delictes de prevaricació i malversació.

A més de considerar irreflexiu el fet de presentar la querella, descarta la suposada prevaricació perquè el decret llei amb què el govern habilita els avals és una disposició legislativa, no administrativa. Pel que fa a la malversació, indica que no es pot concloure que l’objectiu del decret del govern fos el benefici de persones concretes, ja que hi aprecia una “vocació de continuïtat” en el text, i en descarta l’arbitrarietat.

En canvi, la Fiscalia considera que els funcionaris que van tramitar els avals, concedits a través de l’Institut Català de Finances (ICF), poden haver comès malversació si es va produir una instrumentalització indeguda, segons un fragment de l’escrit reproduït per El Periódico. De fet, investiga la junta de govern del ICF, que formalment va concedir els avals.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari