Vicent Sanchis censura un fragment del nou capítol de ‘Bricoheroes’ a TV3 i Peyu el penja a Twitter

L’humorista deia que si fos molt ric li faria il•lusió “que me la ‘xupés’ la Leticia Ortiz”

Jair Domínguez i Peyu al fragment censurat del programa 'Bricoheroes' d'aquest diumenge 24 d'octubre

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha censurat un fragment del primer capítol de la nova temporada de Bricoheroes, protagonitzat per Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu), que es va emetre anit pel canal de youtube i el portal ‘a la carta’ de TV3. En un moment del programa, Jair Domínguez li demanava a Peyu què és el que li faria il·lusió si fos molt ric i, després de diverses idees descartades, acabava dient “que me la xupés la Leticia Ortiz”.

Poc abans que s’emetés aquest primer programa, Peyu va penjar el fragment censurat al seu perfil de Twitter acompanyat d’aquest text: “Bricoheroes! D’aquí a 1 hora s’estrenarà el primer capítol de la 3a i última temporada. @tv3cat ens n’ha fet retirar un fragment. El que veureu a les 22:00 no és exactament el que nosaltres vam crear. Hem d’acatar-ho però no hi estem d’acord. FRAGMENT CENSURAT”. A més d’adjuntar els 59 segons retirats per Sanchis, Peyu va obrir un llarg fil a Twitter en el qual desglossava un “Manifest sobre la censura a TV3” que incloïa en el darrer post”.

En aquest manifest, l’humorista reconeixia que publicar aquest tuit li causarà problemes. “Probablement ens hi juguem feina i futurs projectes però com a creador del format i del guió d’aquest moment concret, vull compartir-ho per evidenciar que tenim un problema de llibertat d’expressió”, va escriure. Recordava que els capítols de la temporada anterior del programa, la segona, van ser retirats de la graella d’estiu de TV3 després que el Consell Audiovisual de Catalunya li obrís un expedient perquè incorporava publicitat indeguda, i anunciava que la direcció de la televisió els havia comunicat que l’estiu que ve tampoc no reemetran els nous capítols.

Peyu aprofita, també, per mostrar el seu disgust perquè no convidessin els responsables de Bricoheroes a la presentació de la nova temporada. “Bricoheroes ni es va esmentar”, es queixa. Pel que fa a les raons que els han donat per justificar aquesta censura, explica: “Respecte al fragment concret que ens han censurat al capítol d’avui (Ells no diuen censura, diuen que tenim una visió diferent respecte un gag) us explico la justificació que m’han donat per retirar-lo. Diuen que el gag és masclista i que una televisió pública no ho pot emetre”. Ho justifica dient que “és una fantasia de milionari i evidentment algú la pot trobar masclista, però és que malauradament i precisament els milionaris que coneixem tots no solen ser gent de valors massa respectables”.

Afirma que la censura s’ha imposat “per la por a generar soroll” i que “els fa por que hi hagi dos humoristes parlant amb total llibertat i el que encara els fa més por és que milers de joves estiguin enganxats a un contingut fet en català i des d’una perspectiva crítica. L’adoctrinament que realment els espanta és que ensenyem als joves a ser crítics amb el poder i amb els abusos del sistema actual. I la resta són excuses. El “puta Espanya”, la publicitat o, la “Leticia Ortiz” només són excuses per intentar acabar amb un contingut que no els hi agrada. No parlo de @tv3cat en aquest cas, parlo dels de sempre”.

“El ‘políticament correcte’ ens està conduint a una societat grisa i avorrida que, sincerament, no vull que sigui la meva. Qui és el locu ara???”, acaba el manifest. La xarxa es va revolucionar immediatament. Entre els primers a denunciar la censura va aparèixer l’ex-candidat a la presidència de la Generalitat per JxCat, el pres indultat Jordi Turull.

(Visited 1.410 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari