Sanchis respon a Peyu: “No estem censurant, estem marcant els límits”

L'humorista afirma que gent de TV3 va filtrar el gag sencer, un fet que la consellera del CAC vol investigar

El director de TV3, Vicent Sanchis, al programa 'Planta Baixa'

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha defensat aquest dilluns la decisió de suprimir part del primer capítol de la nova temporada de Bricoheroes, en el qual els humoristes Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu) feien referència a practicar sexe oral amb la reina Letizia o la seva filla Elionor. En el programa Planta Baixa, Sanchis ha assegurat que la supressió d’aquest fragment respon a la necessitat de marcar límits en els continguts de la televisió pública i ha negat que sigui perquè es tracta de la família reial.

“El problema és determinar si quan tu fas una ironia amb alguns temes que ja son excessius s’ha d’emetre a una televisió pública o no. En tot cas, el debat no és de censura, el debat és de preguntar fins a on podem arribar i fins a on no podem arribar amb aquests continguts”, ha explicat el director de TV3. “Es pot fer ironia de tot. Ara, quan la ironia és agafar una dona o la seva filla, que és menor, i dir que vols que te la xupi, aquí si hem de marcar uns límits”, ha afegit, “i això no crec que sigui censura”.

Sanchis ha demanat a Peyu que no menteixi, i ha remarcat que “no és veritat” que s’hagi eliminat aquesta part del gag perquè tinguin “por del soroll polític o de la institució” monàrquica, sinó que s’ha fet “per coneixement, per seny, per sentit comú”, “perquè segons quines coses que pretenen ser una paròdia poden ser horribles”. “No es tracta que sigui Letizia Ortiz. Si hagués dit qualsevol dona i la seva filla menor hauríem fet exactament el mateix“, ha assegurat Sanchis.

A través d’una connexió telefònica, Peyu ha participat en el programa i ha explicat que ja havien decidit eliminar el fragment sobre la filla del rei i que per això, en el fil de Twitter,  només va incloure la part de Letizia, “la que nosaltres defensem que s’hauria de poder emetre”. A més, l’humorista ha assenyalat la cadena pública per haver filtrat “intencionadament” el vídeo sobre Elionor.

“Ens posem d’acord amb TV3 en retirar aquesta part de la filla, que és la que pot tenir problemes de menors -completament d’acord des del primer dia-, i ahir, després de la meva publicació a Twitter, son gent interna de TV3, que son els únics que tenen accés als primers grups de muntatge que vam fer, qui filtra intencionadament aquesta part de la menor a alguns mitjans digitals“, ha assegurat Peyu.

En aquest sentit, la consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) Carme Figueras ha anunciat a Twitter que ha sol·licitat prendre mesures al respecte, concretament “analitzar possibles actuacions del CAC davant del fet que el gag sencer de Bricoheroes hagi pogut estar proporcionat per TV3 a diversos mitjans, tenint en compte que també es fa referència a una nena de 15 anys”.

Segons Peyu, el vídeo del gag sencer procedia del compte de Vimeo del qual disposa la televisió pública catalana, un vincle que ja no està disponible i que, en paraules de Figueras “mai ho hauria d’haver estat”.

(Visited 210 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari