Salut estudia el passaport covid per a restaurants, cultura i gimnasos

El certificat només s'aplica a l'oci nocturn, però el creixement de casos que es preveu alerta els especialistes

Passaport covid
Passaport covid

Aquest dissabte el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritzava allargar l’ús del passaport covid per entrar a les discoteques. Ara, aquest certificat també podria arribar al sector de la cultura, la restauració i els gimnasos. Ho està estudiant el departament de Salut de la Generalitat.

És la recomanació que fa el comitè d’experts que assessora el Govern si el nombre de contagis continua creixent. Ho ha explicat la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Vall d’Hebron i presidenta d’aquest grup d’especialistes, Magda Campins, en una entrevista al 324.

“Una de les primeres coses que farem és intentar ampliar l’ús del certificat covid en altres àmbits, a part de l’oci nocturn, on sabem que hi ha més transmissibilitat”, ha confirmat Campins.

El certificat només es fa servir en l’àmbit de l’oci nocturn, però el creixement de casos en els últims dies i el que es preveu per a les pròximes setmanes fa que els experts aconsellin ampliar-ne l’ús. Campins, això sí, descarta aplicar restriccions més dures.

“Aquest és, de ben segur, el proper pas. El que no preveiem és haver de fer restriccions més importants amb les cobertures vacunals que tenim”, avança la presidenta del comitè científic de Salut.

(Visited 101 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari