Puigdemont obre al Born una “oficina europarlamentària” d’atenció als electors

Junts destaca el vincle de l’emplaçament amb 1714 i anuncia futurs actes telemàtics i retransmissions

L'oficina dels europarlamentaris de Junts
L'oficina dels europarlamentaris de Junts

Junts ha anunciat l’obertura, aquest dilluns, d’una “oficina europarlamentària” d’atenció als electors, ubicada al barri del Born de Barcelona, des d’on ofereix l’atenció dels seus tres eurodiputats, l’expresident català Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

Puigdemont mateix ha difós la novetat aquest dilluns acusant Espanya d’intentar “tot per impedir o dificultar la nostra feina com a representants dels europeus” i manifestant que Europa “s’ha de defensar a peu de carrer”. Amb un fil de Twitter, Junts ha presentat l’oficina, ubicada al carrer de Bonaire, número 2, explicant que “no podem permetre que la repressió ens impedeixi acostar-nos i escoltar els nostres conciutadans”, com ho fan els altres eurodiputats, que no tenen causes pendents amb la justícia en el seu país d’origen.

1714
El partit ha destacat que la localització té una dimensió simbòlica, ja que considera “un orgull haver descobert que l’edifici on allotgem l’oficina parlamentària sigui l’últim que va quedar dempeus al barri de la Ribera que Felip V va fer demolir després de 1714. Un edifici que és un símbol més de resistència i de lluita per la llibertat”.

Aquest espai, segons s’hi afegeix, s’habilitarà de dilluns a divendres -excepte els festius-, per rebre “propostes, idees, queixes o inquietuds sobre el funcionament de la política europea o del nostre país”, i oferir ajuda en “qüestions de polítiques públiques” presencialment. També preveu organitzar periòdicament “actes en petit format en connexions Barcelona-Brussel·les”, retransmissions en directe d’actes al Parlament Europeu i trobades telemàtiques.

La formació de l’expresident català ha acusat Espanya de violar “desenes de directives i normes europees cada any” i “sovint” de fer-ho “perjudicant entitats, empreses i ciutadans catalans”, i ha vinculat l’obertura de l’oficina a denúncies en aquest sentit.

“Debilitar-los és enfortir-nos”
A més, Junts ha anunciat a Twitter que hi aplica “el principi de consum estratègic”, de manera que els seus proveïdors de serveis de telefonia, energia i assegurances “són empreses catalanes, sense cap vincle amb l’IBEX 35”, i que, “la gran majoria d’empreses que ens proveiran els serveis són també del país”.

“El camí a la independència també és un camí de desconnexió dels grans poders econòmics de l’estat espanyol. Debilitar-los és enfortir-nos”, hi manifesta el partit de Puigdemont, que també avançar que “demanem a les empreses amb qui treballem que ens facturin en català tal com marca el codi de consum”.

(Visited 371 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari