La Generalitat tornarà quatre milions d’euros de multes imposades durant l’estat d’alarma

El conseller Elena ho considera "injust" però reconeix que els tribunals han estat clars en la seva sentència

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que la Generalitat de Catalunya tornarà els imports de les multes imposades a ciutadans que van saltar-se les restriccions marcades durant el primer estat d’alarma que va ordenar el govern central per aturar la pandèmia de la covid-19. Elena ha explicat, en declaracions a TV3, que hauran de tornar al voltant de quatre milions d’euros a les persones que van ser multades.

El titular d’Interior ha remarcat que considera “injust” haver de tornar aquests diners en considerar que les persones que es van saltar la normativa de l’estat d’alarma haurien de respondre d’aquests incompliments. Elena, però, ha reconegut que la sentència judicial anul·lant la declaració de l’estat d’alarma “és molt clara i ens situa legalment a prendre aquesta decisió” de retornar els diners de les multes.

Joan Ignasi Elena ha dit que aquest procés de retorn dels imports de les multes “té complexitat” i que s’està treballant a buscar el sistema més operatiu per a fer-ho, assegurant que “ho farem de la forma que sigui més fàcil als ciutadans”.

Per altra banda, Elena ha afirmat que “empatitzo amb el manifest de la manifestació dels sindicats”, en referència a les reclamacions tant de mossos d’esquadra com de policies locals que aquest cap de setmana s’han manifestat exigint més suport per part del govern català a l’hora de desenvolupar la seva feina. El conseller ha dit que “volen reconeixement de paraula i fets, i jo comparteixo aquesta demanda”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides