Per què la premsa de l’independentisme també va contra Bartomeu?

Andoni Zubizarreta

La manifesta i incalculable dimensió de la campanya mediàtica en contra de Josep Maria Bartomeu aconsegueix cotes d’un nivell d’agressivitat i de militància amb escassos precedents en la història d’aquest país. Fins i tot ElNacional.cat, òrgan independentista cridat a files per a reforçar aquesta fase d’extrema necessitat del laportisme, ha rescatat per als seus lectors una d’aquestes llegendes negres de Bartomeu que, sent del tot falses, insostenibles i manipulades, es continuen utilitzant amb la fi última que no hi hagi un sol soci barcelonista que, per rebuig a la seva figura, tingui cap mena de dubte de sortir-se ni un centímetre del camí marcat per Joan Laporta. Han ressuscitat les operacions de Marco Asensio i Vinicius com una decisió de Bartomeu per a actuar en contra del club!

És un joc posat estratègicament en marxa en la fase preelectoral amb el Barçagate, el burofax de Messi i després el vot de censura basat en la psicologia invertida i el propòsit, amb encert, d’haver generat entre el barcelonisme un vot de càstig i de repulsa cap a Bartomeu en benefici del pol oposat, Laporta, el gran derrotat de les eleccions del 2015.

La recurrència té una explicació simple, justificada i necessària perquè Joan Laporta no ha estat capaç de presentar davant els socis una sola alternativa a l’herència de Bartomeu, amb unes seccions professionals immaculades (Femení, Handbol, Futbol Sala, Bàsquet i Hoquei Patins) i sobretot una generació d’or de joves promeses que intenta desesperadament associar a la seva presidència, presentant les renovacions exprés i urgents de Pedri i d’Ansu Fati com a fitxatges propis, jugadors als quals ha blindat generosament -també als seus agents- perquè repeteixin davant la premsa el seu agraïment al president Joan Laporta. És clar que Laporta adorna la seva imatge i ego, la d’un president sense solvència ni idees ni recursos, amb els diners dels socis, una realitat que els mitjans obvien i oculten en el tractament d’aquestes informacions.

Laporta no té res més a oferir més enllà d’aquests jugadors de Bartomeu, herència extraordinària que els mitjans silencien, de la mateixa forma que no té una altra carta que Koeman d’entrenador, ni un altre projecte que no sigui l’Espai Barça en la forma i el finançament deixat lligat i ben lligat per Bartomeu amb Goldman Sachs. Fins i tot ha recorregut a la idea del Barça Corporate (de moment, la venda del 49% de Barça Studios) per a equilibrar les pèrdues previstes d’aquesta temporada.

El seu equip de comunicació i aparell mediàtic no perd detall, necessita evitar fugides o distraccions, d’aquí la necessitat d’activar fins i tot portals digitals polítics amb el pretext de recordar la vella història del fitxatge de Marco Asensio pel FC Barcelona, fruit, com el no fitxatge de Vinicius, de la decisió dels tècnics de l’època sota la direcció d’Andoni Zubizarreta (foto). Arran de que Andoni va ser acomiadat per la seva manifesta incapacitat per a controlar a Luis Enrique i la crisi provocada per la seva mala relació amb Leo Messi, el gener del 2015, l’ex porter blaugrana es va dedicar a intoxicar als seus periodistes amics, bàsicament d’El País, en contra de Bartomeu per a salvar la seva reputació i imatge.

Zubizarreta, que va arribar al Barça per l’exprés desig de Josep Guardiola quan Sandro Rosell va arribar a la presidència, va deixar de jugar a favor dels interessos de l’entrenador, al qual li feia de tapadora per a justificar les seves decisions, després de la seva marxa del club. Sota la seva direcció, que va propiciar grans canvis en el futbol base, va produir una sequera de talents que a penes va deixar jugadors de la Masia, zero, aptes per a triomfar en el primer equip amb garanties i continuïtat. Els seus ‘èxits’ es redueixen a Munir i Sandro després d’haver espatllat també Adama Traoré. En canvi, cinc anys després de la seva sortida del club, el futbol base ha recobrat la seva fertilitat com és demostrable.

Per quin motiu ara ElNacional.cat rescata tendenciosament delictes de gestió esportiva de Bartomeu que mai va cometre? És la conclusió de sempre. Es dóna per fet que la premsa del Barça i satèl·lits actuen descaradament a favor de determinats interessos d’una junta i en contra d’una altra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.