Miquel Iceta deixa via lliure a Salvador Illa perquè lideri el PSC

El ministre de Cultura i Esport ha oficialitzat la seva renúncia com a primer secretari per a evitar una "bicefalia" en el partit

Miquel Iceta i Salvador Illa
Miquel Iceta i Salvador Illa

Salvador Illa serà proclamat primer secretari del PSC en el congrés extraordinari que els socialistes catalans celebraran els dies 18 i 19 de desembre. El fins avui líder del partit, Miquel Iceta, ha oficialitzat la seva renúncia en el Consell Nacional com a mera formalitat perquè l’exministre de Sanitat sigui qui assumeixi el lideratge del PSC.

El ministre de Cultura i Esport, que va arribar a la primera secretaria del partit en 2014, ha fet el pas per a evitar una “bicefalia”, ja que, de facto, Salvador Illa ja exerceix de líder del PSC des que fos nomenat candidat a les eleccions del passat 14 de febrer. El líder de l’oposició en el Parlament ha pres el testimoni d’Iceta en el Consell Nacional i s’ha postulat per a encapçalar la formació: “Estaré sempre on el partit em demani, m’ofereixo per a liderar el PSC”.

Miquel Iceta ha destacat en el seu discurs que es tracta d’un “moment molt emocionant” per a ell després d’haver liderat al PSC en les seves hores més baixes. L’any 2014, Iceta va assumir el comandament d’un partit en crisi mentre el Procés prenia forma i per això s’ha mostrat satisfet amb la seva labor al capdavant de la formació socialdemòcrata.

“Hem pogut detenir la crisi i ressorgir. Hem tornat a la posició de primer partit de Catalunya, encara que molts havien certificat de manera prematura i equivocada la nostra desaparició”, ha subratllat el ministre. “Com ho vam superar? Perquè tenim valors i principis molt sòlids. No som fruit d’una improvisació ni un eslògan ni tenim la necessitat de canviar de sigles en cada convocatòria electoral”, ha ressaltat per a posar també en relleu el seu suport en tot moment a Pedro Sánchez des que va ser defenestrat com a líder del PSOE.

Miquel Iceta ha aprofitat també per a destacar la seva aposta pel diàleg i els indults per a resoldre el conflicte català. Ara, Salvador Illa tractarà de seguir aquesta mateixa línia amb un PSC “compromès amb Catalunya, Espanya i Europa” i “útil per als ciutadans”.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari