La Fiscalia demana al Tribunal de Comptes investigar possibles irregularitats de Colau en la remunicipalització de l’aigua

La Societat General d'Aigües de Barcelona (SGAB) va denunciar l'Ajuntament per finançar amb fons públics informes i un referèndum sobre la gestió del servei

La Fiscalia veu indicis suficients de suposades irregularitats comeses per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el procés de remunicipalització de la gestió de l’aigua. El fiscal ha sol·licitat per això al Tribunal de Comptes que continuï la recerca per a determinar si l’Ajuntament va malversar fons públics en encarregar informes a entitats afins i en organitzar una consulta ciutadana, segons informa El Español.

En un recurs d’apel·lació, el Consistori va argumentar que els encàrrecs a les entitats municipals eren “necessaris i pertinents per a l’establiment de les estratègies de planificació i gestió” que persegueix l’ens municipal. Aquesta va ser la resposta de l’Ajuntament a la denúncia presentada el passat 20 de gener per la Societat General d’Aigües de Barcelona (SGAB), part majoritària de l’empresa públic-privada Aigües de Barcelona, l’encarregada de la gestió del servei.

No obstant això, la Fiscalia entén que l’arxivament de la causa no procedeix perquè seria “perjudicial als interessos públics”. En el seu escrit, el fiscal no té dubtes sobre les seves recerques: “Entenem que, independentment de la discutida competència de l’Ajuntament de Barcelona per a les contractacions referides, la veritat és que de l’actuat es dedueix, en relació amb aquestes, l’existència d’una omissió de les normes de contractació pública i fins i tot una duplicitat contractual, plantejant-se seriosos dubtes sobre la necessitat de tal contractació o de l’acomodament dels fons aplicats a la mateixa a finalitats públiques”.

La denúncia presentada per la SGAB acusava Colau i a altres càrrecs municipals de destinar 875.293 euros a finançar dues actuacions. D’una banda, els encàrrecs de gestió a les entitats Barcelona Cicle de l’Aigua S.A. (BCASA) i Barcelona Regional, Agència de Desenvolupament Urbà, S.A. per a la redacció d’informes i plans de treball darrere de la “transició cap a la gestió pública de l’aigua de la ciutat de Barcelona”. Per un altre, l’organització d’un referèndum amb la següent pregunta: “Desitja vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides