Salut alerta que ja ha detectat cinc casos de la nova variant delta plus

L'última mutació del coronavirus representa al Regne Unit el 6% dels nous positius

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat avui que el Servei Català de la Salut ja ha detectat cinc casos de la nova variant delta plus (AY4.2) del coronavirus d’origen britànic. Per això, ha demanat “prudència” a la ciutadania.

De moment, ha indicat el conseller, els casos detectats de la nova variant britànica “són anecdòtics“, però ha afegit que “aquesta tarda em diran algun més, segur”, ja que els casos continuen augmentant des que comencen a aparèixer.

Segons informa la BBC, les últimes dades oficials del Regne Unit suggereixen que el 6% dels casos de covid que s’han seqüenciat genèticament són del nou tipus, l’anomenat AY.4.2 o delta plus. Actualment s’estan duent a terme anàlisis per a comprendre quin grau d’amenaça pot representar.

Quant a les dades actualitzades de la pandèmia, Catalunya ja ha superat el milió de casos des de l’inici de l’emergència sanitària, amb un acumulat 1.000.468 positius diagnosticats amb tota mena de proves. La incidència acumulada a 14 dies és avui de 45,2 casos per cada 100.000 habitants.

A més, avui hi ha 331 persones hospitalitzades, vuit menys que ahir, de les que 87 segueixen en estat crític. La xifra oficial de morts ascendeix a 23.991 persones des de l’inici de la pandèmia, quatre d’ells notificats en les últimes 24 hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides