Laporta recela dels socis i reforça el seu estat policial

Seguiment FCB insisteix a demanar el ‘no’ a la reformulació de l’Espai Barça i les penyes preparen el seu pla de supervivència

Ferran López

En una reunió informativa convocada dijous passat per la directiva de Joan Laporta, per a donar detalls i respondre a les preguntes dels socis compromissaris, es va produir la circumstància que entre directius i executius presents duplicaven el nombre de socis participants. Presumptament, a causa del poc interès dels socis, però sobretot com a resultat de la desídia de l’aparell i àrea social del club que ha mostrat una actitud terriblement passiva, obrint aquestes reunions via la web del club als socis interessats, és a dir pràcticament amagant aquestes reunions i, de cara a la segona part de l’assemblea, sense ni tan sols trucar per telèfon als compromissaris per a millorar la ràtio d’assistència.

La directiva és la que menys interès té, clarament, a sotmetre’s a les preguntes dels socis. Els mateixos assistents a aquesta trobada, tres dels quals no eren ni tan sols compromissaris, es van assabentar per “ràdio macuto”, en contrast amb l’enorme capacitat del club, quan vol, per a intoxicar i fer circular tot tipus d’informacions, especialment les malignes que tenen com a referència l”herència’ de Bartomeu.

Un d’aquests socis era representant de la plataforma Seguiment FCB que, admès pel propi club, es va assabentar de pura casualitat. En la seva traducció del missatge de la directiva, amb presència del propi president, Joan Laporta, Seguiment FCB ha insistit en el seu parer de votar ‘no’ a l’Espai Barça en el format proposat per la junta i encara sense resposta sobre què passarà si l’assemblea el valida i el referèndum no, i viceversa. Confusió i mal rotllo, obscurantisme i escassa informació, canvis que semblen infantils ni cap justificació de per quina raó augmenta el seu cost de 800 a 1.500 milions.

Seguiment FCB, com molts altres socis, plantegen simplement reposar la pregunta i obrir un període de més informació, reflexió i seguretat perquè cap soci voti, en assemblea o en referèndum, si no és amb absolut coneixement de causa. Per a mitigar-ho, aquest dissabte la junta ha organitzat una miniexposició de l’Espai Barça i ha convidat a un esmorzar còctel als socis al Palau de Gel on podran entrar en contacte personal i directe amb els directius, és a dir, com una accelerada ‘campanya’ per a esgarrapar aquests ‘sí’ que, per l’ansietat i pressió de la junta, exagerada, acaba provocant recel i sospites.

El sentit comú, com ha explicat Seguiment FCB, exigeix retirar aquest punt de l’ordre del dia de l’assemblea perquè tampoc és possible reformular-lo tal com està plantejat. “Per tot això, recomanem als compromissaris que votin que NO al punt 4 de l’ordre del dia per a, immediatament, instar la Junta a la convocatòria del referèndum. Que el club necessita l’#EspaiBarça és tan cert com que l’hem d’impulsar amb el màxim consens, informació i garanties”, han manifestat.

“Pal·liar les mancances d’accessibilitat, visibilitat i confort” és el que s’afirma des del club com una de les màximes justificacions per a validar els seus canvis que, bàsicament, consisteixen a no reformar aquesta Primera Graderia on els abonats viuen els partits en el ‘soterrani’, probablement en les pitjors circumstàncies i condicions possibles. Mantenir aquesta deficiència suposa, per a molts socis un pas enrere, històric, contra aquesta evolució que sí que contemplava l’altre Espai Barça.

A propòsit d’això, tampoc s’ha parlat massa de l’espinós tema de les penyes, pendent que els penyistes presents llancin una ofensiva en directe per a sensibilitzar sobre l’extermini del moviment social més gran del FC Barcelona de tota la seva història, per primera vegada organitzat, democràtic, reconegut i amb representació en l’assemblea. Un extermini que s’ha de votar conjuntament amb un redactat que inclou el compromís del FC Barcelona amb la protecció i promoció de la Declaració Universal de Drets Humans i amb vetllar per la igualtat de drets i la dignitat de totes les persones i això sobre la base de promoure “els valors democràtics d’igualtat i no discriminació” i lluitar “per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l’àmbit social i esportiu”.

Els socis més sensibles i solidaris amb aquest barcelonisme actiu i tan territorial, que signifiquen les penyes, es pregunten si tot aquest alineament amb els drets humans més elementals no xoca frontalment amb silenciar la veu, el vot, la llibertat de pensament i d’associació dels penyistes del club, fins a 160.000, dels quals 18.000 són també socis del FC Barcelona. Es tracta, per tant, d’un ardit indecent de la junta directiva, un xantatge emocional i gens ètic per a confondre i blanquejar l’expulsió i l’aniquilació totalitària i deshumanitzada de barcelonistes als quals es neguen drets fonamentals. Votar que no a la Declaració Universal dels Drets Humans per a aprovar l’expulsió d’iguals, en un gest discriminatori, sectari i dictatorial és propi d’una junta directiva desesperada, insensible i amb més patologies que el mateix Camp Nou.

Serà per això que per a reforçar aquest règim que no admet associacions com la Confederació Mundial de Penyes el club fitxa cada dia més policies, més membres de Mossos d’Esquadra com Lluís Miquel Venteo, que està previst incorporar com a reforç d’aquesta altra cara repressiva i antidemocràtica, sospitosa de pràctiques poc ètiques, prou representada en el fitxatge de Ferran López (foto), excap de Mossos d’Esquadra després d’haver acumulat el mèrit de detenir a Bartomeu sense una ordre judicial sota el presumpte delicte d’haver enviat uns tuits.

Ara, la seva principal funció, ja que Ferran López continuarà actuant com a policia política, serà el control de la Graderia d’Animació, que no necessita més vigilància, seguretat ni assetjament sinó col·laboració, ajuda, suport, millores estructurals i alè. Com li passa a Laporta amb les penyes, si pogués eliminaria la Graderia d’Animació. Però no pot, de moment perquè LaLiga exigeix mantenir-la.

Qualsevol grup de barcelonistes que superin el màxim de dos li causa pànic al president.

Solució? Més policia i més repressió.

No s’estranyi Joan Laporta que els mateixos socis, veient venir que molesten, incomoden i compliquen els seus plans, es rebel·lin amb un vot poc favorable als seus interessos per la senzilla raó que són diferents dels del Barça.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides